Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області міліція затримала заїжджих злодіїв із Запоріжжя, які «обчистили» майже 20 квартир
 
11-05-2012, 08:32  Випадки

У Житомирській області міліція затримала заїжджих злодіїв із Запоріжжя, які «обчистили» майже 20 квартир

 
У Житомирській області в кінці квітня оперативники карного розшуку затримали двох «злодіїв-домушників», - повідомляє прес-служба УВМС в Житомирській області

'У




Двоє чоловіків з грудня 2011 їздили по чотирьом районам Житомирської області, обкрадаючи квартири місцевих жителів. Зловмисники діяли за добре відпрацьованою схемою, яка значно ускладнювала їх пошуки.

До міліції звернувся житель Коростеня, який розповів, що його квартиру пограбували, вкравши 5 тис. грн. Хоча відразу цього господар квартири не помітив. Він повернувся з роботи і ліг спати. Дружина, яка виїхала до родичів, зателефонувала на наступний день і поцікавилася, чи не брав чоловік гроші, які зберігалися в шафі. Крім того господиня будинку помітила безлад в нижньому відділенні шафи, де зазвичай зберігала документи та банківські картки. Подружжя звернулися в міліцію. Примітно, що по порядку в домі не було помітно, що в ньому був хтось сторонній, а будинок був замкнений на ключ.

Як виявилося, це була не перша історія з подібною крадіжці в області. В Коростені ще з кінця минулого року було зафіксовано кілька квартирних крадіжок з таким же почерком зловмисників, коли вхідні двері обкраденої квартири були замкнені на ключ і обстановка порушена не була. Також домушники відзначилися і в інших районних центрах області.

«У всіх випадках потерпілі зверталися в міліцію через кілька днів після того, як в їхніх квартирах побували злодії, тому, природно, більшість слідів, залишених зловмисниками в квартирі, просто зникало. Тим не менш, нам вдалося встановити особи зловмисників і в кінцевому підсумку затримати їх після чергового злодіяння, скоєного в Новограді-Волинському », - розповідає заступник начальника відділу управління карного розшуку Олександр Петрущенко.

Обидва затриманих - жителі Запоріжжя. Один з них неодноразово судимий за скоєння квартирних крадіжок, а його тюремний стаж в цілому складає близько 26 років. Попередньо встановлено, що в Житомирську область гастролери-домушники навідувалися періодично з єдиною метою. Вибираючи квартири, діяли не за наводкою, а спираючись на чималий досвід у лиходійстві такого роду. Вхідні двері відкривали відмичками, а в оселях шукали виключно гроші та золото. Обстановку в квартирах навмисне намагалися не порушувати, як і не залишати ніяких слідів свого перебування на місці злочину. Як тільки справа була зроблена, акуратно замикали двері на замок і несли ноги.

«Велика частина накраденого добра йшла на оплату орендованих квартир та придбання наркотиків, оскільки обидва затриманих - наркозалежні люди. Вже встановлено причетність затриманих до більш, ніж півтора десятка квартирних крадіжок на території Житомирської області. Ще ряд подібних злочинів скоєно ними і в інших регіонах України », - продовжує Олександр Петрущенко.

За фактами всіх злодіянь порушено кримінальні справи за ч.3 ст.185 (Крадіжка з проникненням в приміщення) Кримінального кодексу Україні. Нині гастролерам-домушникам загрожує тюремний строк до шести років.
Фото прес-служби УМВС в Житомирській області
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!