Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У приватному житловому будинку від вибуху системи опалення постраждали дві людини
 
5-11-2012, 22:45  Випадки

У приватному житловому будинку від вибуху системи опалення постраждали дві людини

 
Суботній день, 3 листопада, видався багатим на пригоди в Житомирській області.

Так, у приватному житловому будинку в селі Кулеші, Ємільчинського району, стався вибух водонагрівальної системи опалення.

У суботу, 3 листопада, в Ємільчинському районі лікарню, з опіками та переломами госпіталізовано 85-річна пенсіонерка та її 42-річна дочка. Жінки постраждали у результаті вибуху нагрівача води.

'У


Будинок, в якому жили потерпілі, був обладнаний системою комбінованого водяного опалення, тобто система нагрівалась від тепла двох котлів нагріву, які працювали на газі і твердому паливі.

Особливість полягала в тому, що одночасно використовувати два пристрої заборонено за технологією. Але в цей день господар був відсутній у справах. З ранку тепло подавав газовий котел. Але хтось із господинь, приблизно в 16 годин, вирішила запалити другий котел. Через перегрів пар розірвав труби опалення.

Вибух був такої сили, що в будинку були пошкоджені вхідні і всі міжкімнатні двері.

У той же день, в місті Житомир, по проспекту Миру, виникла пожежа в одному з приватних будинків. Майже три години три пожежні розрахунки боролися з полум'ям. Вогнем повністю знищено дах та перекриття. Попередня причина - несправна піч! Господарі через халатність поплатились майже 50 тисячами гривень.

Близько 17.30 в селі Ушомир Коростенського району горів ще один житловий будинок. Вогнем знищено домашні речі, меблі та частину підлоги. Ймовірно, господарі теж спробували розтопити піч.

Через годину в селищі Гришківці Бердичівського району сталося загоряння в будинку 43-річної жінки. І в цьому випадку причиною пожежі стала піч.

Всього, за минулий тиждень на території Житомирської області сталося 13 випадків травматизму, через яких 9 осіб загинули та 6 травмовані.

- Значна кількість пожеж здійснюють самі люди, необережно користуючись відкритим вогнем при господарських роботах та в побуті, експлуатуючи несправні і не підготовлені печі. Пожежі з цих причин наносять великий матеріальний збиток самим порушникам і стороннім громадянам. У вогні та диму гинуть і травмуються люди. Шановні громадяни, будьте прискіпливі, обережні, вчіть безпечній поведінці дітей, попереджайте сусідів! - Звернувся до жителів Житомирщини начальник Територіального управління МНС України в Житомирській області Ігор Нікітчук.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!