Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Жебракувати під костелами у Польщі взамін обіцяної роботи доглядальницею примушували наших землячок.
 
7-02-2010, 12:37  Випадки

Жебракувати під костелами у Польщі взамін обіцяної роботи доглядальницею примушували наших землячок.

 
Жебракувати під костелами у Польщі взамін обіцяної роботи доглядальницею примушували наших землячок.


Жебракувати під костелами у Польщі взамін обіцяної роботи доглядальницею примушували наших землячок.

Жительки одного з сіл Чуднівського району Житомирської області одного дня зібралися в далеку путь разом з дітьми. Напередодні до села заїхав 31-річний Віталій, який пообіцяв влаштувати селянок працювати доглядальницями в Польщі. Він же порадив селянкам, мовляв, щоб діти при живих матерях не росли сиротами, взяти малих із собою. Остання порада так розчулила жінок, що до Польщі вони поїхали з двома трирічними, п’ятирічною, шестирічною та одинадцятирічною дитиною.

У Польщі, розповіли у відділі зв’язків з громадськістю УМВСУ у Житомирській області, жінок зустріли знайомі Віталія, які відвезли селянок до готелю. Там поляки забрали у жінок паспорти, буцімто для оформлення. Наступного ранку жінок повідомили, що вони мають жебракувати під костелами міста разом зі своїми малими. Після фізичних та психологічних знущань жінкам довелося погодитися на таку “роботу”.

Українські жінки здатні витримати чимало знущань. Та одного дня в однієї з житомирянок захворіла трирічна донька, й жінка пішла жебракувати без дитини. А коли увечері повернулася до готелю, доньки не знайшла. “Працедавці” віддали малу чужій жінці, щоб та жебракувала з хворою дитиною на руках. Лише після цього у селянок урвався терпець, і вони спромоглися на спротив. Після двох років жебракувань жінки нарешті повернулися на батьківщину - без грошей, пригнічені, розчаровані. За кордоном залишилася лише мати трирічної дівчинки, якій довелося боротися за право виховувати свою дитину. Бо та жінка, яка забрала дівчинку на жебракування, потрапила до поліції, а звідти маленьку україночку відправили у дитячий сиротинець.

Повернувшись на батьківщину, жінки розповіли про свою рабську працю, на яку їх відрядив Віталій, правоохоронцям. Міліціонери з’ясували, що торговець живим товаром дарма часу не гаяв. Відрядивши жінок до Польщі, він почав шукати у селах чоловіків-інвалідів без рук та ніг. Представляючись їм представником однієї благодійної організації, Віталій обіцяв інвалідам пристойну роботу в Москві. У столиці Росії інвалідів, які спокусилися на обіцянки негідника, фізичним насиллям примусили жебракувати на вулицях Білокам’яної.

Омар УЗАРАШВІЛІ Високий Замок

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!