Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » «Дорогу смерті »на Житомирщині чиновники автодора вважають нормальною.
 
17-02-2010, 12:47  Випадки

«Дорогу смерті »на Житомирщині чиновники автодора вважають нормальною.

 
«Дорогу смерті» чиновники автодора вважають нормальної: вірним шляхом їдемо, товариші?

'«Дорогу

У Коростишівському районі Житомирської області чергова трагедія. Автомобіль з трьома людьми по слизькій дорозі виїхав на міст і злетів у річку. Загинули всі: пенсіонер, який керував машиною, його 24-річний син і 15-річна школярка, яку вони підвозили додому, в село Харитонівка.

По цій дорозі через напівзруйнований міст без будь-якого серйозного огородження щодня проходять сотні автомобілів. Тисячі людей перебувають у стані потенційних заручників погоди і готовності спеціальних дорожніх служб виконувати елементарні професійні завдання. Вірніше, неготовність, - дорогу вперше цього року почистили і посипали тільки після біди, що забрала три людські життя.

Майя і Олександр Павленко - батьки загиблої п'ятнадцятирічної Маші. Вони впевнені, що смерть дочки на совісті чиновників районної дорожньої служби, які наплювали на безпеку людей. У той страшний день їх дочка поверталася зі школи додому з подружками - Аліною і Лесею Білошицькими. Добиралися, як прийнято в сільській місцевості, на попутках. Сіли втрьох у легковик ,що зупинився і поїхали. Сестри, на їх щастя і щастя їх батьків, живуть до того мосту, тому вийшли за кілька хвилин до трагедії.
'«Дорогу


Машина пішла далі. Як тільки вона виїхала на дорожнє полотно мосту, її знесло в річку. Пробивши лід, автомобіль за лічені секунди занурився у воду.

Через кілька хвилин до місця події збіглися люди, але що вони могли зробити в такій ситуації? Тільки викликати рятувальників МНС. Ті прибули оперативно, проте допомогти теж не змогли. По льоду бійці дісталися до зяючої в льоду чорної діри. Прислухались - жодних звуків. Спробували розштовхати шматки льоду, може, хтось з людей намагається вибратися на поверхню? Нічого.

Машину дістали автокраном через деякий час. На задньому сидінні була Маша Павленко. Водій і його син встигли покинути салон, але потрапили під 30-сантиметровий лід і шляху до повітря, на жаль, не знайшли. Їхні тіла так і примерзли до льоду під водою.
'«Дорогу


Того ж дня, дізнавшись про подію, районний автодор з'явився на «дорозі смерті», щоб почистити її і обробити відповідними сумішами. Вперше за зиму, незважаючи на постійні прохання Харитонівської сільради. Його голова, Зінаїда Зубленко, на всі свої прохання раніше чула одна відповідь: немає можливості. А просила вона не раз, адже по мосту як мінімум двічі на день проходить шкільний автобус. До речі, того фатального дня його водій Дмитро Лось ледве втримав машину: її занесло, розвернуло, і автобус зупинився за метр від стовпа.

У Коростишівському районному філії облавтодору в усьому звинувачують стихію. А заодно стверджують, що свої обов'язки служба виконує справно і до неї жодних претензій бути не повинно - чистять, мовляв, і посипають. В області пішли ще далі. Заступник директора державного підприємства «Житомирський облавтодор» Валерій Ярмолович заявив кореспондентам «Надзвичайних новин», що стан дорожнього полотна підтримується на належному рівні, а трагедія є результатом людського чинника: водій сам винен, що не впорався з керуванням.

У державтоінспекції цю цинічну чиновницьку версію відкинули відразу. Дорогу не чистили, заявили правоохоронці. Вони неодноразово доводили до відома облавтодору, направляли приписи, щоб шляховики виконали свої службові обов'язки. Останній з них датований 29 січня. Але, нагадаємо, спеціальна техніка з'явилася на місці події тільки після того, як загинуло троє людей.

У Харитонівці горі, проте через клятий міст щоденно продовжують проходити сотні машин. Сільрада не має ні грошей, ні повноважень проводити будь-які роботи для безпеки людей. Райавтодор повноваження має, але не має грошей. Скільком людям, не приведи Господь, ще доведеться заплатити життям за те, щоб розірвати це типове владне «замкнуте коло», не знає ніхто.
За матеріалами сайту RuporZT

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!