Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Завтра вибори! Житомиряни на голосуванні отримають до 7 бюлетенів. Пам'ятка виборцю
 
30-10-2010, 23:29  Вибори 2010

Завтра вибори! Житомиряни на голосуванні отримають до 7 бюлетенів. Пам'ятка виборцю

 
Більшість житомирських виборців отримають на голосуванні до семи бюлетенів. А в деяких населених пунктах навіть десять, відзначають в Комітеті виборців України (КВУ).

0



«Залежно від населеного пункту, більшість виборців України отримають від п'яти до семи бюлетенів. У деяких регіонах є міста, що входять до складу районів інших міст (Щастя і Олександрівка в Луганській, Моспіно у Донецькій областях) - там виборці отримають комплект з десяти бюлетенів », - повідомляє КВУ прес-служба.


У КВУ також підкреслили, що за підсумками реєстрації кандидатів, очевидно, що в багатьох регіонах довжина бюлетенів на окремих видах виборів перевищить 1 метр

Веселка для виборця.
ЦВК встановила, що виборчі бюлетені у відповідному виборчому окрузі повинні бути однаковими за розміром, надруковані державною мовою на однаковому папері і на одному аркуші, з текстовою частиною лише з одного боку, відповідного кольору і змісту.
Бюлетені будуть блакитного кольору в багатомандатному окрузі та бірюзового - в одномандатних мажоритарних округах по виборах депутатів обласної ради;
зеленого кольору в багатомандатному окрузі та коричневого - в одномандатних мажоритарних округах з виборів депутатів районної у місті ради (Богунський і Корольовський);
жовтого кольору в багатомандатному окрузі та помаранчевого - в одномандатних мажоритарних виборчих округах з виборів депутатів міської ради;
рожевого кольору в одномандатному виборчому окрузі по виборах міського голови.
Бюлетені будуть білого кольору в одномандатному виборчому окрузі по виборах депутатів селищної, сільської ради;
фіолетового кольору в багатомандатному виборчому окрузі та кремового - в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі по виборах депутатів міської ради міст, що входять до складу іншого міста;
сірого кольору в одномандатному виборчому окрузі по виборах сільського, селищного, міського голови для сіл, селищ, міст, що входять до складу іншого міста.

Ділянки, як завжди, відкриються в 8.00 і закриються о 22.00. Правда, як показує практика, в глибинці часто забувають, що закон змінили, і закривають ділянки у вісім вечора.

Як і на президентських виборах, на місцевих можна проголосувати вдома. Для цього потрібно було до 12.00 сьогоднішнього дня передати на дільницю заяву, що ви хворі і не можете прийти проголосувати. Передати її можна через знайомих або родичів, а також викликавши когось із членів виборчкому додому по телефону (як правило, вказується у запрошенні на вибори).

Проголосувати не за місцем прописки можна, тільки якщо виборець про це подбав заздалегідь - зараз уже внести себе в списки не можна. Інша річ, якщо й за місцем прописки людини немає в списках - тоді потрібно відразу писати заяву голові виборчкому, і він може вирішити це питання сам. І тільки якщо раптом на ділянці виборцю відмовлять, він повинен йти до тервиборчкому, а далі (в разі необхідності) - до суду.

Також нагадаємо, що з 0,00 сьогоднішнього дня політреклама вже заборонена. І будь-які плакати, які можуть потрапити на очі, є порушенням закону.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!