Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Продовження історії про мисливські угіддя в Житомирської області відбудеться 14 жовтня перед будівлею держадміністрації.
 
13-10-2009, 17:29  Новости Житомира

Продовження історії про мисливські угіддя в Житомирської області відбудеться 14 жовтня перед будівлею держадміністрації.

 
'Продовження

14 жовтня мисливці і рибалки Житомирської області вимагатимуть правду і землю від властей.

Представники Житомирської громадської організації Українського суспільства мисливців і рибалок мають намір цього дня з 9 годин ранку провести пікет під стінами Житомирської держадміністрації.

Як повідомив керівник цієї громадської організації Павло Лайчук, інформація голови Житомирської облради Віталія Француза, яку він озвучував неодноразово, мовляв, суспільство мисливців і рибалок не поклопоталося вчасно про оформлення нових документів на користування землею, і тому, само винне в тому, що не має земельних угідь, не зовсім відповідає дійсності.

У тому, що півтора мільйонів гектарів житомирських лісів «гуляють» без господарів, винні і житомирські чиновники, оскільки офіційне листування з ними про переоформлення документів УТМР почалося ще взимку цього року.

Було звернення і особисто до пана Французові, на яке він, по словах Лайчука так і не відповів.

До того ж, Павло Володимирович упевнений, що саме керівництво облради, держадміністрації і чиновники-екологи (їм за посадою належить охороняти довкілля) поклопоталися про те, аби 8,6 тисяч мисливців Житомирської області зовсім залишилися без суспільних мисливських угідь.

Використовувалися для цього суперечливі українські закони, які, як відомо, немов дишло: «куди обернув, туди і вийшло».

Після скандальної сесії Житомирської облради 9 вересня, коли невідомим особам було віддано близько 200 тисяч гектарів лісових угідь, громадськість зажадала від правоохоронних органів перевірити законність вирішень 21 сесії Житомирської облради. Громадська організація вже звернулася в Генпрокуратуру, Службу безпеці України і Міністерство внутрішніх справ.

Як пояснили нам представники громадської організації «БДЖОЛА», відповідь від Житомирської облради вони отримали. Він виявився відпискою або простим «перекладом стрілок»: мовляв, облраді нічого не відомо, звертайтеся по інстанціях..У Житомирську держадміністрацію, в Житомирське облуправління лісового і мисливського господарства, в Держуправління охорони природного довкілля. А ці чиновники - господа Грінчук і Зайда вже своє слово публічно сказали: нічого не знаємо. Біг по замкнутому кругу.

Втім, можна передбачити, що Житомирська облрада і сам Віталій Француз виявилися «політичною» заручниками: їм поставили умови, і вони не змогли їх не виконати. А, може, чиновників допустили до годівниці і дозволили прийняти участь в дерибане.И про це ходять чутки.

Всієї правди, як видно, ми скоро не взнаємо. Втім, Житомирська облрада уміє робити «хорошу міну при поганій грі».

До речі, по словах Лайчука, неприйняте облрадою у вересні тимчасове положення про надання в оренду земельних паїв, виявилося розісланим в райони і деякі чиновники будують свою роботу на положеннях цього неприйнятого документа.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!