Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » "Автомобіль на дровах" здивує житомирян
 
16-10-2009, 15:03  Новости Житомира

"Автомобіль на дровах" здивує житомирян

 
'"Автомобіль

У Житомирському агроекологічному університеті завершилися тривалі випробування автомобіля, який замість бензину і солярки спалює дрова, торф і навіть рослини. Вчені не вважають своє дітище винаходом. Втім, стверджують, що такі машини здатні зменшити на планеті парниковий ефект та економити пальне. Автомобілем на дровах вже зацікавились виробничники.
"Це - не крок у минуле, - кажуть розробники. Ми вказуємо шлях до розв`язання сучасних і майбутніх проблем, зокрема глобального потепління."
Леонід Лось, професор Житомирського агроекологічного університету, винахідник: "Ми закінчили попередні виробничі експерименти зразка. Зробили висновки, що можна приступити до виробничої моделі цієї машини".
Цей автомобіль також дає можливість його власникові заощаджувати. Аби проїхати, наприклад, 100 кілометрів необхідно близько 30-ти кілограмів дров. Також газогенератор, завдяки якому працює двигун, спалює лушпиння, торф і навіть рослини,зокрема так звану слонову траву. Енергетичний еквівалент одного гектару цієї рослини дорівнює восьми тоннам мазуту.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!