Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » З Житомирської області найбільше товарів експортовано до Російської Федерації – це чверть загального обсягу.
 
16-10-2009, 18:19  Новости Житомира

З Житомирської області найбільше товарів експортовано до Російської Федерації – це чверть загального обсягу.

 
'З

За січень-серпень 2009 року в експортно-імпортних операціях області спостерігалася ситуація незначного перевищення імпорту над експортом. Так, підприємствами області експортовано товарів на суму 239 мільйонів доларів США, що майже на третину менше, ніж у відповідному періоді попереднього року, ввезено товарів – на 254 мільйони доларів, а це на 10% менше, ніж торік. Зовнішньоторговельні відносини здійснювались з партнерами з 94 країн світу.
З області найбільше товарів експортовано до Російської Федерації – чверть загального обсягу, Німеччини – 10%, Туреччини та Італії – по 9% і Білорусі – 5%. Товарна структура експорту сформована переважно поставками мінеральних продуктів, деревини та виробів з неї, машин і обладнання, текстильної продукції. В основі експортних поставок до Російської Федерації переважали мінеральні продукти, котли, машини та обладнання. Німеччина була споживачем текстильного одягу та виробів з чорних металів. До Італії надходили шкіра та вироби з неї.
Вагомі імпортні надходження були одержані з Білорусі – понад третину загального обсягу, Німеччини – 13%, Польщі – 8% та Італії – 7%. Дві третини загального обсягу імпорту складали мінеральні продукти, машини та обладнання, молоко і молокопродукти, полімерні матеріали, текстиль та вироби з нього. Імпортні надходження з Білорусі сформовані переважно поставками енергетичних матеріалів та молока і молокопродуктів. З Німеччини надходили котли, автомобілі, фармацевтична продукція. Перевага імпортних поставок з Польщі надавалась полімерним матеріалам, пластмасам та керамічним виробам, з Італії – котлам та шкіряним виробам.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!