Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На Житомирщині підростають дівчата-близнюки
 
19-10-2009, 15:28  Новости Житомира

На Житомирщині підростають дівчата-близнюки

 
'На

Дівчаток-близнюків, які народилися з критично низькою масою тіла 500-т та 600-т грам, в Житомирському обласному центрі охорони здоров`я матері і дитини, вдалося врятувати завдяки сучасної інтенсивної терапії для новонароджених. За останні роки в центрі - це не єдиний випадок. Недоношених немовлят виходжують за допомогою комплексу заходів з впровадженням нових технологій.
Близнюки вже місяць перебувають в реанімаційному відділенні інтенсивної терапії для новонароджених. Хоча дівчатка й набирають вагу, проте за їхнє життя ще доводиться боротися. Медичний персонал чітко слідкує за станом немовлят.
Олена Астрейко, заступник головного лікаря по медичній частині Житомирського обласного центру охорони здоров`я матері і дитини: "Сьогодні ці дітки мають вагу 700 та 650 грамів. Їх стан покращився. Проте чи дітки виживуть ще говорити замало. Ми боремося за їх життя."
Щороку доводиться виходжувати більше десяти маленьких пацієнтів з низькою вагою тіла. Цим дітям врятували життя сучасні технології. В зв`язку із кількістю таких випадків, зростає клінічний досвід і лікарів.
Юрій Вайсберг, головний лікар Житомирського обласного центру охорони здоров`я матері і дитини, заслужений лікар України: "Це не єдиний випадок, коли народжується немовля з надто низькою вагою. Щороку близько 4% новонароджених доводиться виходжувати в відділенні інтенсивної терапії".
Разом з лікарями за життя дівчаток-близнюків, ведуть боротьбу і їхні батьки. Хоча по переду ще чимало випробувань чекає на малюків, проте право на життя, ніхто не відміняв.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!