Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Моє знайомство з Житомирським обласним центром охорони здоров’я матері і дитини.
 
10-02-2010, 21:04  Медицина

Моє знайомство з Житомирським обласним центром охорони здоров’я матері і дитини.

 
'Моє


В Інтернеті, на сайтах присвячених вагітності та пологам, все частіше зустрічаємо розповіді про Житомирський обласний центр охорони здоров’я матері і дитини.

Ось офіційна інформація яку можна знайти про даний заклад.
Комунальне підприємство «Житомирський обласний центр охорони здоров’я матері і дитини» є спеціальним лікувально-профілактичним закладом державної форми власності III рівня надання спеціалізованої медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим м. Житомира та Житомирської області.
'Моє


Головний лікар Житомирського обласного центру охорони здоров’я матері і дитини Вайсберг Юрій Рувімович, заслужений лікар України, лікар акушер-гінеколог вищої кваліфікаційної категорії.

В центрі працює 385 працівників, в тому числі лікарів – 83, середніх медичних працівників – 137.

З листопаду 2004 року ЖОЦОЗМД працює за міжнародним проектом «Здоров’я матері і дитини». Який впроваджується в Україні компанією "John Snow Inc." за підтримки Агенції з міжнародного розвитку США. В центрі інтенсивно впроваджуються сучасні перинатальні технології ВООЗ, що базуються на принципах доказової медицини.
'Моє


В роботу центра втілені нові перинатальні технології:
Виключення із практики пологової допомоги рутинних технологій і маніпуляцій, які принижують гідність вагітної або не є обов'язковими;
супровід жінки під час вагітності і пологів членами родини;
вільний доступ членів родини до породіллі та новонародженого;
вибір вільної позиції під час пологів;
ранній контакт "шкіра до шкіри" новонародженого і матері;
раннє грудне вигодовування на вимогу дитини;
сумісне перебування матері і дитини у пологовій кімнаті і післяпологовій кімнаті навіть після оперативного розродження;
виконання політики чистих рук;
впровадження системи інфекційного контролю;
дотримання теплового режиму у приміщеннях стаціонару з метою профілактики гіпотермій у новонароджених;
Рішенням апаратної наради у Міністра охорони здоров’я України ЖОЦОЗМД визнаний базовим закладом з впровадження сучасних перинатальних технологій.
'Моє


У червні 2005 року центр акредитований на звання «Лікарня, доброзичлива до дитини».

З 2006 року в Житомирському обласному центрі охорони здоров’я матері і дитини працює Інформаційний центр з доступом в Інтернет, що дає змогу забезпечити зв'язок з лікувальними закладами багатьох країн.
'Моє


Та моє знайомство з Центром планування сім'ї та репродукції людини було дещо іншим.

Робочий день центру починається ,офіційно, о 9.00 та існує ще п’ятихвилинка, яка закінчується о 9.30, триває робочий день до 16.00. Щоправда час обідньої перерви не визначено, тому персонал «влаштовує» собі невеличкі перерви у зручний для себе час…
Моє знайомство з Житомирським обласним центром охорони здоров’я матері і дитини.


В реєстратурі вас зустрічають привітною усмішкою, запитують про направлення з лікарні по місцю прописки і… повідомляють, що сьогодні на УЗД час вже розписано до кінця дня. А якщо я приїхала здалеку? Потім виписують талон до лікаря. Викликають по селектору, але в проміжку між тими, хто сидить в черзі, заходять ті, хто вже має результати УЗД, отож черга затримується… Лікар уважно вивчає дані з моєї обмінної карти, заносить дані в комп’ютер і направляє на УЗД та аналіз крові(добре що я нічого не їла до цього часу,хоча вже майже 12 година дня) – дізнатися, як розвивається дитина. Хоча, теоретично, всі обстеження безкоштовні, для першого аналізу вношу благодійний внесок в розмірі 80 гривень. Та спочатку знову йду в реєстратуру і беру талон в кабінет забору крові і, щоб ще раз не приїхати дарма, талон на УЗД(добре що є вільний час на наступний день). Аналіз крові беруть швидко і професійно – велика вдячність адже маю дещо «приховані» вени.
Моє знайомство з Житомирським обласним центром охорони здоров’я матері і дитини.


Наступного дня їду на УЗД – безкоштовно, хоч тут допомогло посвідчення члена лікарняної каси. В думках дякую своєму керівнику – не кожен дозволить вже другий день пропускати роботу… З розповідей подруг, які платили за УЗД, знаю, що в кабінеті діагностики є чудовий плазмовий телевізор на якому майбутня мама бачить своє «чадо» і навіть можна зробити фото «крихітки», заплативши персоналу за папір для друку! Що ж, чи то був не мій день, чи відсутність «живих» грошей зіграли роль, але мені не тільки не запропонували зробити фото, але й ні слова не пояснили про стан майбутньої дитини, хоча в телевізорі я ембріон побачила… Просто дали результат обстеження і я знову пішла в реєстратуру , щоб взяти талон до лікаря, який мені роз’яснить, що ж там показало УЗД. Лікар, прочитавши заключення, сказала, що все в нормі і призначила дату наступної зустрічі. Лікар-гінеколог, у якого я на обліку, ознайомившись з результатом УЗД, відразу призначив стаціонарне лікування з метою збереження вагітності. А в Центрі охорони здоров’я матері і дитини, виявляється, «інтенсивно впроваджуються сучасні перинатальні технології ВООЗ, що базуються на принципах доказової медицини», що передбачає при загрозі переривання вагітності в термін до 12-15 тижнів не призначати лікування, а дати можливість організму матері самому боротися… Цікавий підхід, але якщо вагітній вже 30 років, пологи будуть першими і дитина дуже бажана, в той час коли здоров’я мами не зовсім, та й екологія в нас змушує бажати кращого – може варто робити винятки?

Отож наступні УЗД робимо в обласному діагностичному центрі, лікар кваліфікований, відгуки майбутніх мам про нього тільки позитивні і не дарма – майбутній тато побачив як розвивається плід, лікар ввімкнув гучність і батьки змогли почути серцебиття малечі, також лікар все докладно пояснив і ввічливо відповів на всі запитання батьків…
'Моє


Будучи зразковою вагітною, я проходила всі огляди що призначала лікар з центру охорони здоров’я матері і дитини, здавала аналізи, платила благодійні, та все ж більше довіри маю до лікаря з діагностичного центру та свого акушера-гінеколога… Не хочеться мені, живучи в Україні, виношувати дитину за сучасними перинатальними технологіями ВООЗ чи ще якимись нововведеннями…


хочу рожать у вас


Здраствуйте Юрій Рувімович. Я була вагітна на 8тижні і в мене розпочалась кровотеча, я швиденько до лікарні, лікарі сказали на УЗД, що дитина завмерла, але це ще не точно, тому запропонували перепровіритись у вас, центері "Матері й дитини". Я приїхала до вас, да дійсьно в регістратурі мене прийняли дуже привітно, АЛЕ прийшовши до лікаря, так як в мене кровотеча, то потрібно було щоб мене швидко подивились і знать або бігти зберігати дитинку або чиститись, бо це була кожна хвилина дорогою для моєї дитини. Я зайшла до кабінету вашого лікаря і попросила щоб вона мене прийняла швидше,бо була дуже велика черга, пояснивши ситуацію.На що мені лікарка відповіла:"Мене не хвилює твоя дитина та здоров'я, чому ти взагалі до мене прийшла, ти така "нарвана" я тебе прийму саму останню". Так і сталось, я сиділа під кабінетом з 9.30 до 17.00.Фамілії лікаря я не пам'ятаю, але на зовнішність:худа, висока, коротка стрижка,чорна, в очках.Дуже шкода,але я більше до вас не ходжу і другим не раджу, всім знайомим розповідаю яке ставлення до людей. ДУЖЕ ПРИКРО.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!