Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Україні офіційно дозволили пити пиво за кермом
 
20-10-2009, 22:41  Новости Житомира

В Україні офіційно дозволили пити пиво за кермом

 
'В

Вже незабаром в Україні буде офіційно введена мінімально допустима норма вмісту алкоголю в крові.

Відповідний спільний Наказ Міністерства внутрішніх справ і Охорони здоров'я України №400/666 вже прошел реєстрацію в Мін'юсті 6 жовтня 2009 року. У законну силу даний документ вступить з моменту його публікації в урядових засобах масової інформації.

Мінімально допустимий рівень алкоголю в крові при перевірці водія працівниками Державтоінспекції встановлена на рівні 0,2 проміле. Тобто, п'яним вважатиметься людина, в якої вказана норма буде перевищена. Це означає, що людині масою 80 кг відразу після вживання 38 грамів горілки, півстакана сухого вина або келиху пива середньої фортеці можна сідати за кермо.

У наказі вказано, що перевірки, здійснювані працівниками ДАІ, проводитимуться за допомогою спеціальних технічних засобів, допущених до використання МОЗ України і Держстандартом.

Нагадаємо, що доки на сьогоднішній день п'яним вважається водій, в якого рівень алкоголю в крові більше 0,00 проміле.

Дана прогресивна новина з введенням мінімально допустимого рівня вмісту алкоголю в крові введена з метою виключити необгрунтовані звинувачення у вживанні спиртного людей, в яких фізіологічно цей рівень завищений, - наприклад, хворих цукровим діабетом.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!