Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У містах Житомирської області техогляд машин прошли лише 50% автовласників
 
30-10-2009, 16:17  Новости Житомира

У містах Житомирської області техогляд машин прошли лише 50% автовласників

 
'У

До завершення терміну проходження державного технічного огляду автомобілів (15 грудня), залишається півтора місяці. Проте, водії не квапляться на станції техобслуговування, констатують інспектори ДАІ в Житомирської області.

Олександр Гетенок, державтоінспектор ОГАЇ міста Бердичева Житомирської області: "На сьогоднішній день транспортні засоби Бердичева прошли техогляд на 50 відсотків. Інша половина автовласників ще вагається: проходить техогляд чи ні. Це пов'язано з тим, що цього року техогляд ускладнився: треба збирати більшу кількість документів", цитує його слова телекомпанія ВІК.

У числі обов'язкових документів - протокол перевірки автомобіля, реєстраційні документи на машину, водійське посвідчення і паспорт, медична довідка, довідка з податкової інспекції і інші документи.

Цього року техогляд проходят транспортні засоби, рік випуску яких непарний.

Василь Алексєєнко купував свого "Москвича" з рук ще 31 рік тому. Машиною задоволений, тому що, говорить, міцна. Але і доглядати її потрібно, аби добре служила. Тому на техогляд чоловік приходить вчасно.

Василь Алексєєнко, водій: "Потрібно і для себе, і для інших, аби знали, що я їду на справній машині. Якби не було техогляду, багато водіїв стояли б на дорогах".

У Бердичеві є три станції, що мають відповідну ліцензію, говорять інспектори ДАІ. Транспортний засіб тут ретельно перевіряють. Сучасне устаткування і комп'ютерна техніка дозволяє виконати всю процедуру за 10-20 хвилин залежно від типа машини. А це може бути легковий автомобіль, вантажівка, причіп або мотоцикл.

Володимир Бурьян, технік по випробуванню: "Перевіряємо звукову і світлову сигналізацію, наявність ременя безпеки. Також оцінюємо зовнішній вигляд автомобіля: чи відповідає він стандартам".

Окрему увагу приділяють гальмівній системі, рулюю, паливній системі двигуна. Результати перевірки заносяться в протокол і видаються водієві.

З ним, а також з кіпою інших документів необхідно прийти в підрозділ ДАІ, аби отримати техталон. Документ про проходження державного технічного огляду на 2011 рік коштує 22,5 гривен.

Загальна вартість техогляду разом з послугами СТО і ДАІ складає в середньому 180 гривень. Це без врахування транспортного податку, розмір якого залежить від об'єму двигуна.

Штраф за непроходження техогляду - від 340 до 425 гривень.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!