Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі на Крошні ввели роздільний збір сміття.
 
4-07-2011, 20:03  Новости Житомира

У Житомирі на Крошні ввели роздільний збір сміття.

 
У Житомирі в мікрорайоні Крошня, на території ПЖРЕП № 4 (вул. Щорса, Генерала Потапова, та ін.) ввели роздільний збір сміття.

У Житомирі на Крошні ввели роздільний збір сміття.



Тепер поряд із звичайними баками для збору сміття стоять жовті, на яких вказано, що вони призначені для «пляшок скляних (різних) і пластикових, пластмас і макулатури".

За словами місцевих жителів - баки стоять вже тижнів 2-3. Подібна ініціатива їм подобається і вони її підтримують. Однак не всі поділяють сміття будинку на різні пакети, як ми бачили, часто викидають все однією купою.
Втім, і спеціальні баки порожніми не стоять. Працівники які приїхали очистити сміттєві баки розповіли, що це сміття вони доставляють на якусь базу по вул. Северина Наливайка, де його сортують.

Варто зазначити, що при пересипанню подібного сміття з контейнера в кузов машини - все скляне б'ється з дзвоном, і очевидно вщент.

На огородженнях навколо сміттєвих баків розклеєні такі оголошення:



«Шановні мешканці»

З метою збереження навколишнього природного середовища та зменшення навантаження на міське сміттєзвалище на сміттєзбірних майданчиках району Крошня встановлені контейнери для збору вторинної сировини (скла, пластика, паперу та інше).

Прохання - відокремлювати від побутового сміття вторинну сировину (скло, пластик, папір) вкидати в спеціально відведені для цього контейнери.

Не залишайтесь байдужими. Зробимо район Крошня найчистішим районом міста.

Адміністрація ПП «ВЖРЕП-4»


Начальник ПЖРЕП № 4 В. А. Тичина прокоментувати подробиці цієї «сміттєвої кампанії» відмовився, пояснивши, що зараз він не готовий, і до рішення п'ятої сесії Житомирської міської ради шостого скликання, яка відбудеться 14 липня, розповідати подробиці не буде.

Нагадаємо, що Коростень і Новоград-Волинський уже не перший рік збирають сміття подібним способом.

У Коростені подібна програма стартувала в серпні 2008 року. Сміття в залежності від його типу тут збирається в різні контейнери. Скло окремо, пластик окремо, папір окремо, органічні відходи окремо.

У Новограді-Волинському такий збір сміття місцева влада почала в листопаді 2009-го.

Сергій Харчук, «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!