Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Грип - епідемія чи політпіар?
 
9-11-2009, 19:27  Новости Житомира

Грип - епідемія чи політпіар?

 
'Грип

Вже два тижні Україну лихоманить від сенсаційних повідомлень щодо кількості хвороб та смертей від грипу. Очільники держави та лідери партій наввипередки перетягують на себе «високе звання рятівника українців від грипу».

Говорять про епідемію, можливість оголошення надзвичайного стану та перенесення виборів. Проте, в ефірі 5 каналу Віктор Ющенко чітко заявив, що підстав для оголошення надзвичайного стану в державі у зв’язку з епідемією грипу немає.

"Ні, підстав таких немає", - заявив Ющенко, відповідаючи на питання журналіста щодо ймовірності введення надзвичайного стану і перенесення президентських виборів.

""Зрозуміло, що епідемію грипу переживає не одна Україна. Але дуже хотілося, щоб кроки, які вживає, зокрема, уряд і виконавча влада були адекватні цьому виклику", - заявив президент.

"Те, що зараз робиться, коли, по суті, припинене життя в регіонах і ця політика може, на жаль, поширюватися, мені здається, що тут треба надзвичайно делікатно використовувати ці обмежувальні кроки", - сказав Ющенко.
Він вважає, що "грип став одним з піарів виборчої кампанії".

"Оця метушня, оці перельоти щоденні, оці постійно діючі наради зранку до вечора. Коли 46 мільйонам людей показують, як проходить нарада – це смішно", - пише зі слів президента Українська правда

"Коли йде мова про тему паніки, то, я думаю, що найбільше паніку проводе поточна діяльність виконавчої влади, зокрема, уряду, яка робить гіперболізоване відношення до цієї проблеми", - сказав Ющенко.
Як відомо, у п’ятницю ввечері секретар Ради нацбезпеки та оборони Раїса Богатирьова заявила, що є конституційні підстави для введення надзвичайного стану.
В той же час в переддень засідання Житомирської міської ради, на якому зокрема звучало і питання захворюваності житомирян на грип та вірусні інфекції, відомий лікар Віктор Борщівський щодо епідемії зазначив:

«Варто визнати, що в Україні є велика кількість смертей від хвороби. Проте, слід також визнати: цифри зумовлені не важкістю захворювання, а станом нашої медицини». Віктор Михайлович уточнив, що має на увазі вчасне придбання для лікарень сучасних апаратів для дихання, якісних антибіотиків та противірусних засобів.

Житомир Ньюс запитує своїх користувачів: на Вашу думку епідемія грипу в Україні справді існує у великих масштабах, це політичний піар і нічого більше, це серйозна проблема, яку замість вирішувати «роздувають», бажання заробити на продажі ліків. Розділ "Опитування" чекає Ваших відповідей!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!