Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Для того, щоб знайти вирішення проблеми бродячих собак в Житомирі, потрібно було "прогуглити"
 
30-05-2012, 14:43  Новости Житомира

Для того, щоб знайти вирішення проблеми бродячих собак в Житомирі, потрібно було "прогуглити"

 
Притчею во язицех стало бажання влади Житомира реалізовувати масштабні програми. Інший раз, здається, що для чиновників важливіше витратити значну суму грошей, ніж домогтися реального позитивного результату. Як кажуть, головне - процес.

'Для



Уже відхилений депутатами міськради проект рішення про програму стерилізації бродячих собак. Депутати підрахували, що 6мільйонів витрачених грошей міського бюджету не приведуть до зниження популяції бродячих тварин, а видимість роботи призведе до їх збільшення в 2 рази - до 40 000. Це при тому, що результатом програми стануть всього 1,5 тисячі стерилізованих собак.

Тим часом в Житомирській міськраді зареєстровано проект рішення, який, можливо, дозволить вирішити проблему бродячих псів і кошмару, який відчувають городяни у зв'язку з таким, аж ніяк не мирним співіснуванням.

Його суть - у залученні до вирішення питання професіоналів з Міжнародного фонду FOUR PAWS (VIER PFOTEN International), які, вже не перший рік займаються цим в Україні.

Виявляється, фонд «Чотири лапи» безкоштовно стерилізує, проводить вакцинацію проти сказу, а також роботи з ідентифікації та реєстрації бездомних собак.

Їхні можливості в порівнянні з придуманою в Житомирі програмою здаються фантастичними: за місяць можуть стерилізувати від 500 до 1000 тварин

4 травня такий проект розпочався у Львові. Співробітники Фонду привезли з собою до Львова сучасну мобільну клініку, автомобіль для лову й перевезення тварин і автомобіль для переміщення самих лікарів-ветеринарів.

У Запоріжжі проект уже працює. На сайті організації http://animalshelp.org.ua/ можна залишити заявку на стерилізацію тварин або зателефонувати з таким проханням по телефону. Там є навіть інструкція про те, що стерилізувати потрібно всю зграю - більше шансів на успіх.

Зараз три мобільні клініки чотири лапи задіяні в Києві (з 23 квітня) та Львові, де бригади проводять кастрацію вуличних собак, дві - в Донецьку та Запоріжжі.

Центральний офіс Фонду знаходиться у Відні (Австрія) і успішно працює вже 20 років.

Ось і депутати міськради від «Фронту змін» вже зустрічалися з керівником фонду та отримали попередню згоду на роботу його представників в Житомирі.

Справа залишилася за малим - влади Житомира повинні направити письмове звернення про співробітництво в фонд.

У члена виконкому Житомирської міськради Сергія Сухомлина поцікавилася: як вони дізналися про фонд. Відповідь виявилася простою - знайшов в Інтернеті.

Для чиновників з мерії Житомира повідомляю, що докладніше з діяльністю Фонду можна ознайомитися на сторінці http://www.four-paws.org.ua/ukraine/ua

Блог Лариси Бекет
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!