Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Краєзнавець Георгій Мокрицький запропонував перенести житомирський пам'ятник Леніну в Кмитівський музей
 
23-06-2012, 16:11  Новости Житомира

Краєзнавець Георгій Мокрицький запропонував перенести житомирський пам'ятник Леніну в Кмитівський музей

 
В Житомирі продовжують обговорювати подальшу долю пам'ятника Леніну встановленого на центральній площі міста.

Краєзнавець Георгій Мокрицький запропонував перенести житомирський пам'ятник Леніну в Кмитівський музей



Нагадаємо, вчора під час проведення сесії міської ради під стінами мерії зібрався мітинг комуністів, які виступають проти демонтажу та перенесення гранітного Ілліча з Соборної площі.

- Пам'ятник Леніну є історичним пам'ятником історії Житомирщини. Встановили його на зароблені під час суботників кошти. І архітектурно тісно пов'язаний з усіма спорудами, зведеними на цій площі в 50-70-ті роки століття 20 - стверджує депутат міськради від Компартії Зінаїда Стрякіна.

Однак, питання про подальшу долю пам'ятника Леніну навіть не вносилося до порядку денного сесії. А мер міста Володимир Дебой назвав спробу повернення до болючої теми приводом для політичного піару комуністів.

Розмови про нове місце гранітного вождя в Житомирі ведуться вже давно, але без конструктиву. Крім банальної пропозиції залишити все на своєму місці, нових ідей дуже багато.

Наприклад, авторитетний краєзнавець і голова місцевого відділення українського союзу охорони пам'яток історії та культури Георгій Мокрицький, вважає, що було б логічно помістити монумент Володимиру Леніну в Кмитівський музей образотворчого мистецтва (20 км. Від Житомира), де зберігається багата колекція картин і скульптур радянського періоду .

- Пам'ятник Леніну це - пам'ятник системі. Він не може бути в центрі міста, яке знаходиться в Європі. У Німеччині немає пам'ятників Гітлеру і не може бути. І не повинно бути в Житомирі пам'ятника людині, яка створила цю тоталітарну систему. Я запропонував перенести цей пам'ятник у Кмитів в музей образотворчого мистецтва, тому що там є відкрита простора галерея. І встановити його тим як зразок твори монументального мистецтва - пояснює свою ідею Мокрицький.

Також, краєзнавець зазначає, що будь-яке переміщення монумента потребує значних коштів і якби знайшлися на це спонсорські кошти, тоді розмови про перенесення пам'ятника стали б більш предметним.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!