Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Новоград-волынском районі пам'ятник Леніну замінили пам'ятником Оранте
 
12-10-2009, 17:04  Випадки

У Новоград-волынском районі пам'ятник Леніну замінили пам'ятником Оранте

 
'У

На місці демонтованого пам'ятника Леніну у селі Гірки (Новоград-Волинський район, Житомирська область) відкрито пам’ятник заступниці людей Оранті.

У день храмового свята Івана Богослова у селі Гірки відбулося відкриття пам'ятника Оранті – давньохристиянській Богоматері, заступниці людей, покровительці бідних.

Колись на одному із пагорбів над річкою стояла церква, збудована на початку ХХ століття. В 30-ті роки купол і хрести були скинуті з церкви, а в приміщенні розмістили клуб і бібліотеку. А через дорогу – пізніше встановили пам’ятник Леніну. Тепер на місці демонтованого погруддя вождю пролетаріату стоятиме пам’ятник заступниці людей Оранті.

Оранта зображена з піднятими вгору руками – жест адорації (молитви). Це один із найдавніших жестів, що звернений до Бога і означав благання, прохання.

Пам’ятник було встановлено при ініціативі і допомозі голови районної ради Віктора Гончарука - вихідця із села Гірки. Допомагали у встановленні пам'ятника та облаштуванні території місцеві жителі, працівники Ярунського РТП, школярі, студенти. Пам’ятник Оранти був замовлений і виготовлений у Львівській області.

- Під час битви іудеїв з амалекитянами Мойсей молився за свій народ, піднявши обидві руки до неба. До того часу, поки він утримував руки у такому положенні, іудеї перемагали. Отож бажаю всім жителям територіальної громади, всім українцям аби ваші руки ніколи не опускалися, - відзначив у вітальному виступі очільник району Микола Іванюк.

Усім, хто долучився до встановлення пам'ятника та облаштування території навколо нього вручили подяки та символічні подарунки.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!