Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Влада вирішила: Житомир стане кращим завдяки установці карт-схем руху маршруток
 
31-07-2012, 12:11  Новости Житомира

Влада вирішила: Житомир стане кращим завдяки установці карт-схем руху маршруток

 
27 липня в Житомирській міській раді відбулося засідання конкурсної комісії по конкурсу "Зробимо Житомир краще".

'Влада



Поліпшити місто погодилися всього 4 громадські організації, три з яких представили по одному проекту і 4 проект від ГО "Демократичний Альянс".

Як повідомили журналістам учасники конкурсу - громадська організація «Об'єднання» Юнітек» - засідання відбулося практично з місячним запізненням згідно з умовами конкурсу.

Переможцем відбору став проект установки карт схем руху маршруток від ГО "Сучасний формат", яким передбачається встановлення 8 металевих боксів з інформацією про маршрути на зупинках.

- Членів комісії при цьому не збентежило відсутність бюджету і обґрунтованої вартості цих конструкцій, і той факт, чому вони будуть тільки на 8 зупинках, якщо в Житомирі їх більше двохсот. Фактично проект дублює колишні старі таблички, схеми руху громадського транспорту, які сьогодні знаходяться на зупинках і за вартістю в кілька десятків разів дешевше запропонованих. Якщо ще згадати постійні зміни в русі маршруток, то витрата 30 000 гривень бюджетних коштів міста здається безглуздою - заявляють активісти ГО «Об'єднання «Юнітек».

Ця організація пропонувала проект створення безкоштовної Wi-Fi зони в парку культури і відпочинку ім. Гагаріна, який включав технічну та фінансову документацію щодо створення цієї зони. Варто зазначити, що аналогічні Wi-Fi зони працюють в сусідній Вінниці, а також Тернополі, Кіровограді та й столиця України - Київ напередодні Євро 2012 року створила велику, з вільним доступом Wi-Fi мережу на Хрещатику та майдані Незалежності.

А чим Житомир гірше цих міст? - Задаються питанням активісти ГО «Об'єднання" Юнітек ".

До речі, мер Володимир Дебой в той день, 27 липня перебував у Вінниці і переймав досвід використання інформаційних технологій у Вінниці, запевняючи місцеву владу, що він буде швидше переймати такий потрібний досвід сусіднього регіону

Наталія Леонченко, секретар Житомирської міської ради, яка очолює цю конкурсну комісію, заявила: "Житомирянам в парку не потрібен Інтернет, а краще щоб вони ходили гуляти ще без мобільних телефонів», - стверджують члени ГО «Об'єднання «Юнітек».

Напевно, влада хоче, щоб усі знали наш Житомир як найближчий до столиці і найбільш не розвинений обласний центр. Ще сумніше, що вирок Житомиру виносять чиновники, які зобов'язані розвивати місто.

На даний момент на сайті Житомирської міської ради немає жодної інформації про це засідання конкурсної комісії.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!