Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Через різке здорожчання метану власники маршруток планують підняти тарифи
 
4-10-2021, 17:11  Новости Житомира

Через різке здорожчання метану власники маршруток планують підняти тарифи

 
З 1 жовтня на українських заправках подорожчав метан (CNG) на 47% порівняно з вереснем-2021 до 37,68 грн/куб.м., яким в основному заправляються маршрутки, вантажівки і комунальний транспорт. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укравтогазу". Різниця з січнем 2021 становить подорожчання на 143%. У вересні метаном можна було заправитися по 25,56 грн за куб.
Через різке здорожчання метану власники маршруток планують підняти тарифи

У коментарі директор "Укравтогазу" Олександр Ватажишин розповів, що такий стрибок вартості CNG викликаний стрімким зростанням цін на природний газ в Європі і як наслідок – в Україні.

Спілкуючись вранці 3 жовтня з водієм одного з маршрутів міста дізнались, що перевізники готуються до термінового спілкування з владою, не виключено у формі мітингу чи страйку. Потрібно вирішувати питання рентабельності аби не зупиняти сполучення транспорту.

У ряді населених пунктів України перевезення маршрутками можуть бути припинені. По непідтвердженій інформації перестав працювати маршрут 104 "Станишівка - Житомир - Іванівка". Відпишіть, по можливості, хто користується, чи це так. Можна також передбачити, що тепер стане нерозв'язною проблемою знайти бажаючих возити людей у віддалені селища міста, де пасажиропотік і так вкрай малий.

Серйозність ситуації ще ніхто не усвідомив. Транспорт просто зупиниться або потрібно буде підвищувати ціни на 15-80% залежно від рухомого складу
— розповідає голова всеукраїнського об'єднання пасажирських перевізників Ігоря Житинського.
В жовтні починають рости ціни на продукти

Подорожчають і вантажоперевезення, що неминуче призведе до зростання цін на всі без винятку товари. Цілком можна допустити, що стрибкоподібне зростання цін на паливо зачепить міжміські пасажирські автоперевезення, а також інші сфери економіки, наприклад, ту ж доставку продуктів.

Багато в чому подорожчання буде обґрунтовано цінами на енергоносії, які злетіли, зокрема, на газ. При цьому дорожчатиме не все, наприклад, вартість соняшникової олії рости не буде, принаймні, до кінця місяця. За словами економічних експертів, в нічого з продуктів дешевшати не буде, адже всі хлібозаводи і переробна промисловість залежать від цін на енергоносії. А вартість газу для промисловості б'є рекорди. Те про, що писали подорожчання на 184%.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!