Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі даїшники незаконно штрафують водіїв авто?
 
29-09-2009, 14:52  Новости Житомира

У Житомирі даїшники незаконно штрафують водіїв авто?

 
'У

Прийти на це місце, навпроти магазину «Еко», що на вулиці Черняхівського, мене змусило звернення мого знайомого. Він житомирянин, за кермом десять років, Житомир знає як свої п’ять пальців.

Два дні тому, находячись в своєму авто, навпроти того ж «Еко», звично, як це робив сотні разів, з вулиці Малої Бердичівської повернув направо, на Черняхівського. І збирався їхати в бік Соборного майдану. Але ж не вийшло. За рогом будинку, на стороні по якій він рухався, стояло авто ДАЇ. Співробітники Державтоінспекції наказали йому зупинитись.

Відрекомендувавшись, звинуватили в порушенні правил дорожнього руху. Житомирянин здивувався і попросив пояснити, в чому конкретно його порушення. Ну не віддавати ж, не знаючи за що – 200 гривень!

Тоді йому запропонували пройти з ними чотири метри до знаку. Пройшли. Даїшники показали знак (на знімку), який вказує, що поворот направо заборонено. Все правильно. Виходить – таки порушив ПДР. А за порушення, прошу пана, треба відповідати.

У людини від такого очі полізли на лоб: стільки їздив, ніколи тут нічого не порушував, а тут, виходить – порушив?! Дивувало те, що під час розмови з контролерами руху, інші автівки теж повертали направо. За рогом, побачивши даїшників, їхали впевнено, ніби нічого і не порушували.

І тут мій знайомий все зрозумів, точніше, пригадав. Під знаком – проїзд направо заборонено завжди висів додатковий – заборонено тільки грузовим авто. І цей знак там був. Придивіться до знімка. Нижче знака «Заборонено направо»- не окрашене, іржаве місце з якого недавно зняли роз’яснювальний.

Вчора, 24 вересня, я побував на тому ж самому місці. Зупинив середнього віку чоловіка, перед тим запитавши, чи має він авто. Має. Тоді я запитав його, чи продовжив би він рух з Малої Бердичівської направо, на Черняхівського.

Валентин, так він відрекомендувався, навіть не дивлячись в бік запропонованого напрямку руху, сказав, що, звісно, повернув би. Так він це робив і робить багато років. Поворот направо дозволено.

Тоді я попросив його повернутись і показав йому знак, який забороняв це робити. Але ж в цей час десятки автівок спокійно повертали направо. Валентин теж скоренько збагнув, що тут був роз’яснювальний знак і хтось його зняв. Але він впевнено сказав, що ДАЇ такої «ерунди» зробити не могло. Це хтось так, побавився.

Так вийшло, що наступним моїм співрозмовником виявився автовласник і теж Валентин, Валентин Дмитрович. Він теж надзвичайно здивувався, що направо вже не можна, хоча всі авто перед нами – їхали, робили правий поворот. Мій співрозмовник сказав, що «це помилка ДАЇ. Вони обов’язково повинні тут поставити знак – «Увага, рух змінено». Цього не зроблено. І люди, звично, повертають направо».

А я добавив: «А там, за рогом, їх вже чекають…» Чоловік, згадавши про штраф в 200 грн., вдячно подякував, що його попередили про можливі неприємності на цьому місці.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!