Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі дамба може не витримати натиску талої води.
 
29-01-2010, 16:48  Новости Житомира

У Житомирі дамба може не витримати натиску талої води.

 
У Житомирі дамба може не витримати натиску талої води.



У Житомирі дамба може не витримати натиску талої води.


МНС України стурбоване критичним станом житомирської дамби.

Про це, перебуваючи в Житомирі, заявив заступник міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Валерій Третьяков.

"Найбільш критичним в Житомирській області є стан дамби, для проведення ремонту якої необхідно 5-6 мільйонів гривень, - сказав Валерій Третьяков. - І те, що ця робота не зроблена, з огляду на фінансову кризу, - дуже серйозна проблема, оскільки вона пов'язана з підготовкою до весни ".

На його переконання, якщо після такого льоду та снігу, яких в Україні давно не було, відбудеться дуже швидке танення, то житомирська дамба не зможе забезпечити проходження льодоходу і утримування паводкових ситуацій. Тому обласна комісія з техногенних ситуацій отримала певні завдання щодо підготовки до найгірших прогнозів.

Валерій Третьяков також відзначив, що шар льоду на річках України дуже товстий. Товщина льоду в окремих місцях досягає 70 см. Зокрема, на водосховищі біля Києва - значне нашарування льоду.

"Вода замерзла, а потім на цей лід сталося налипання снігу. Навіть думаємо підривати, тому що лід дуже товстий", - зазначив В. Третьяков.

На його переконання, це допоможе врегулювати ситуацію, тому що крім додаткової води, велике навантаження від льодоходу ляже на греблі і шлюзи.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!