Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомир почав святкування 65-ї річниці створення 8-го армійського корпусу
 
16-06-2011, 14:35  Армія

Житомир почав святкування 65-ї річниці створення 8-го армійського корпусу

 
Учора, 15 червня виповнилося 65 років з дня сформування польового управління 8-ї механізованої армії, яка згодом стала основою для створення 8-го армійського корпусу.
Житомир почав святкування 65-ї річниці створення 8-го армійського корпусу




Як розповів голова міської ради ветеранів, полковник у відставці Анатолій Трєщов, 8-й корпус був солідним об’єднанням радянської армії, в який спочатку входило 5 танкових дивізій. Вони дислокувалися в Овручі, Новоград-Волинському, Бердичеві, Хмельницькому. В основному всі службовці були учасниками Великої Вітчизняної Війни.

Першим командувачем 8-ї механізованої армії став Герой Радянського Союзу генерал-полковник Пухов Микола Павлович. Пам'ятник йому встановлено на території штабу 8-го армійського корпусу (колишній архієрейський двір, пам'ятник архітектури місцевого значення)

Командир корпусу генерал-майор Віктор Муженко привітав присутніх з 65-річчям створення 8-го армійського корпусу і висловив слова подяки за ратний труд на благо Батьківщини.

Житомир почав святкування 65-ї річниці створення 8-го армійського корпусу



Після урочистого привітання кращим військовослужбовцям та ветеранам, і працівникам 8-го армійського корпусу були вручені ювілейні нагороди та подарунки.
Нагадаємо, що основні урочисті заходи, присвячені 65-річчю, відповідно до плану, узгодженого з керівництвом міста та області, відбудуться в п'ятницю, 17 червня на Соборній площі м. Житомира.

У зв'язку з проведенням тренувань і святкування 65-річчя з Дня створення 8 ордена Червоного Прапора армійського корпусу, тимчасово буде перекрито рух транспорту по площі Соборній:
16 червня (четвер) - з 19,00 до 21,00 год
17 червня (п'ятниця) - з 12,30 до 13,30 год

Сергій Харчук, «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!