Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У 11 супермаркетах Житомира знайдені простроченими продуктами
 
13-11-2012, 23:04  Бізнес

У 11 супермаркетах Житомира знайдені простроченими продуктами

 
В Житомирі провели рейд по виявленню в супермаркетах прострочених та зіпсованих товарів.

Прийшов, побачив, не купив - під таким девізом в Житомирі провели рейд по виявленню в супермаркетах прострочених та зіпсованих товарів.

'У


Активісти перевірили 11 житомирських магазинів - і в кожному знайшли зіпсовані продукти.

Прострочені вафлі, печиво і сир. Такі продукти активісти знаходять, ледь переступивши поріг супермаркету. Кажуть, магазини користуються тим, що люди не вчитуються в цінники і не перевіряють термін придатності.

Покупці магазину результатами перевірки здивовані. Кажуть - продукти тут купують часто, але претензій ніколи не було.

Олександр Мельник, покупець: "Ми дивимося на терміни зберігання. Так, звичайно, є продукція, яка залишає бажати кращого, але серйозних зауважень я не знаходжу".

Адміністрація маркету - надані докази порушень ігнорує, відмовляються спілкуватися і з журналістами. В іншій торговій мережі за прострочену курятину, овочі та набори суші гроші повертають без проблем - і обіцяють прибрати з полиць неякісний товар.

Денис Павленко, адміністратор торгового залу супермаркету: "Я обіцяю, що ми ще посилимо контроль за товарами, постійно будемо дивитися, запропонуємо експертів з якості до роботи, вчасно будемо знімати. Думаю, більше такого інциденту не відбудеться".

Однак активісти стверджують - навряд чи ці обіцянки будуть виконані. 2 тижні тому вони вже знаходили прострочені продукти в тих же супермаркетах, але тільки ревізори йшли - неякісні товари поверталися на полиці.

Денис Стрільців, представник громадської організації: "Ось сьогодні ми знову проїхалися по всім тим же магазинах, нічого не змінилося, тобто це вже закономірність. Ніхто не хоче нічого прибирати, ніхто не хоче витрачати гроші на списання продукції. Її потихеньку намагаються продавати. Переклеювати цінник, перебивають дати, терміни придатності ".

В інспекції по захисту прав споживачів розводять руками - планові перевірки вони можуть проводити тільки раз на рік, та й то - заздалегідь попередивши власників магазинів.

Олександр Дацко, в.о. начальника інспекції з питань захисту прав споживачів у Житомирській області: "Планова перевірка - це коли ми приходимо в магазин, приносимо повідомлення і за 10 днів, попереджаємо магазин, що буде перевірка. Природно, магазин весь той прострочений товар, який у них є - прибирає з полиць ".

Інспектори радять уважно читати маркування та зберігати чеки - тільки тоді магазин можна покарати. А активісти - обіцяють проводити рейди, поки неякісні товари не зникнуть з полиць супермаркетів.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!