Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирська делегація чиновників представила у Франкфурті та Брюсселі потенціал області
 
19-12-2012, 19:06  Бізнес

Житомирська делегація чиновників представила у Франкфурті та Брюсселі потенціал області

 
Житомирська область презентувала свій потенціал у Франкфурті-на-Майні та Брюсселі.

Житомирська делегація чиновників представила у Франкфурті та Брюсселі потенціал області


Як стало відомо, візит делегації Житомирської області на чолі з керівником апарату облдержадміністрації Олександром Никитюком в Німеччину (м. Франкфурт-на-Майні) і Бельгію (м. Брюссель) проходив з 9 по 14 грудня 2012 року.

У приміщенні Франкфуртської фондової біржі 10 грудня, вперше серед регіонів України, було презентовано інвестиційний та економічний потенціал Житомирської області.

Загальну презентацію економічного потенціалу області та інвестиційного клімату в Україні зробив замголови - керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк. Зокрема, під час проведення заходу він представив інвестиційні проекти підприємств області, які потребують іноземних ресурсів.

Більш детальну характеристику проектів в галузі промисловості та сільського господарства регіону дали начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Василь Сухораба, доктор економічних наук, декан факультету зовнішньоекономічної діяльності Житомирського національного агроекологічного університету Василь Ткачук та голова правління ПАТ «Головинський кар'єр «Граніт» Федір Горбань.

Вони розповіли потенційним інвесторам про Верхньолузьке родовище лабрадориту (ТОВ «Прогрес»), кар'єр з видобутку лабрадориту (ТОВ «Камінь Елен») Черняховського, Симонівське родовище гранітів (ТОВ «Кам'яний сузір'я») Ємільчинського, Нікітському родовище блочного каменю (ТОВ «РУФ») , ЗАТ «Головинський кар'єр «Граніт », підприємство по видобутку блоків та обробки природного декоративного каменю (габро) (ТОВ «Примекс ») Володарськ-Волинському районів та інші.

Йшлося також про створення високопродуктивного стада м'ясної худоби на 400 корів зі шлейфом (1000 голів) і про інвестиційному проекті будівництва молочнотоварної ферми на 4000 голів ВРХ.


Економічний потенціал Житомирщини був представлено також представникам державних та приватних фінансових установ і підприємницьким структурам у Бельгії. Захід проводився 13 грудня в Брюсселі в приміщенні Посольства України в Бельгії за сприяння і активної участі Надзвичайного і Повноважного Посла України в Королівстві Бельгія Ігоря Долгова. У презентації взяла участь та виступила президент української-бельгійської торгової палати Ольга Букаюн.

По завершенні презентації підписаний відповідний меморандум про початок взаємодії між представниками області та потенційними інвесторами з метою подальшого розвитку співробітництва.

У робочих зустрічах з представниками ділових кіл Німеччини і Бельгії учасники делегації, зокрема генеральний директор виробничо-комерційного підприємства «Проспект» Михайло Пухтаєвич, директор ДП «Радомілк» Артур Дургорян, генеральний директор обласного комунального підприємства «Житомироблагроліс» Ігор Рибінський і генеральний директор ТОВ «Компанія Валіс» Валерій Нестеровський, обговорили можливості очолюваних ними підприємств, а також перспективи налагодження торгово-економічних відносин.

Візит житомирської делегації до Німеччини і Бельгії показав зацікавленість іноземних інвесторів до розвитку відносин і налагодження контактів підприємств Житомирської області з європейськими партнерами.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!