Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Підприємство Фірташа позбавили Житомирської сировини!!!
 
7-01-2010, 20:14  Бізнес / Суспільство / Влада / Економіка

Підприємство Фірташа позбавили Житомирської сировини!!!

 
Кабінет міністрів доручив Міністерству охорони навколишнього природного середовища анулювати ліцензії, видані «Кримському титану» Дмитра Фірташа, на право розробляти Іршанське і Вільногірське родовища ільменітових руд - основної сировини при виробництві титану. Якщо компанії не вдасться заблокувати рішення в суді, підприємство буде змушене перейти на імпортну сировину.

Як стало відомо в управлінні промислової політики секретаріату Кабміну, мета цієї постанови - розблокувати створення ДАК "Титан України". Кабмін зобов'язав Мінприроди видати ліцензії на розробку зазначених родовищ держпідприємствам - Іршанському ГЗК і Вільногорському ГМК.
'Підприємство

Раніше уряд доручив передати в управління держави майно Іршанського гірничо-збагачувального комбінату та Вільногірського гірничо-металургійного комбінату, які з вересня 2004 року перебувають в оренді у «Кримського титану» (50% -1 акцію контролює Ostchem Holding Дмитра Фірташа). 5 вересня термін оренди комбінатів минув, але "Кримський титан" оскаржив право оренди їх майна в окружному адміністративному суді Криму.

Структури Дмитра Фірташа можуть спробувати заблокувати дії Мінприроди, вважають експерти. За словами старшого партнера юридичної фірми «Ільяшев і партнери» Романа Марченко, у разі оскарження рішення в суді в якості забезпечення позову може бути винесено ухвалу про припинення його дії. «У цьому випадку рішення вступить в силу тільки після розгляду справи по суті. А як показує практика, в Україні суд може слухати справу і рік, і два», - відзначає експерт.
'Підприємство

Однак, «Кримський титан» може переорієнтуватися і на імпортну сировину, вважає колишній голова правління підприємства Євген Дмитрієв. «Собівартість видобутку ільменіту в Україні порівнянна з її собівартістю в Індії або Австралії. Через логістичні витрати імпортна сировина обійдеться на 10-15% дорожче, - відзначає він. - Але продукція «Кримського титану» все одно зможе конкурувати на зовнішніх ринках, хоча і на шкоду прибутковості», - прогнозує Дмитрієв.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!