Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Україні багаті будуть платити за газ більше бідних.
 
20-03-2010, 20:33  Економіка

В Україні багаті будуть платити за газ більше бідних.

 
В Україні багаті будуть платити за газ більше бідних.


В Україні багаті будуть платити за газ більше бідних.


Ціни на газ для різних верств населення повинні відрізнятися. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров 19 березня на прес-конференції в Донецьку, повідомляє "Інтерфакс". Прем'єр-міністр зазначив, що у бідних людей "одні можливості платити за газ, зовсім інші - у людей багатих".

За словами Азарова, міністерства економіки, фінансів, палива та енергетики вже отримали доручення розглянути питання про можливість диференційованого підходу до ціноутворення. Рішення з даного питання повинне бути ухвалене протягом одного-двох місяців.

Так, Азаров виділив три важливі напрямки діяльності уряду, які допоможуть переглянути політику ціноутворення на природний газ. Перш за все, мова йде про зміну невигідних для України газових контрактів з Росією. Прем'єр також закликав максимально знизити бюджетні витрати при розплати "Нафтогазу" з Росією і підвищити рівень платежів за газ, відзначивши, що зараз він становить всього 20 відсотків.

Президент України Віктор Янукович уже неодноразово заявляв про намір переглянути газові контракти з Росією. Нагадаємо, що в першому кварталі цього року ціна на російський газ для України перевищила 305 доларів за тисячу кубометрів. У Києві вважають, що ціна повинна опуститися до 200 доларів.

Уряд Тимошенко Юлії планував збільшити в 2010 році ціну на газ для населення в два рази. За розрахунками преси, вартість газу для сім'ї з трьох осіб повинна була збільшитися з 19,5 гривні до 38 гривні на місяць. Однак надалі підвищення було заморожено. 3 березня 2010 уряд України прийняв постанову, в якій рекомендував Національній комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) не піднімати ціни на газ для населення і промислових підприємств.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!