Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирян чекає чергове подорожчання продуктів
 
29-10-2010, 23:03  Економіка

Житомирян чекає чергове подорожчання продуктів

 
У листопаді українців знову чекає подорожчання практично на всі продукти. Однак, за прогнозом експертів, воно буде незначним - у межах 5-10%, пише «Сьогодні».

'Житомирян



У жовтні ціни на хліб продовжували радувати стабільністю: батон йшов по 2,85 грн, «Український» - по 3,37 грн. «І в листопаді ціни будуть такими ж. Уряд не дасть їм вирости », - вважає гендиректор« Укрхлібпрому »Олександр Васильченко.

Ціни на молочні продукти в листопаді ще зростуть. Експерти сходяться на думці, що в листопаді темпи подорожчання будуть жовтневими і ціни виростуть на 5%. Більше - навряд чи, інакше їх взагалі перестануть купувати. І так через подорожчання рівень продажів зменшився. Так що з такими темпами в наступному місяці молоко буде коштувати 7,9-8,4 грн / л, сир - 34,65-36,75 грн / кг, кефір - 8,1-8,9 грн / л, «Російський сир »- 71,4-75,6 грн / кг.

Експерти прогнозують, що через низький попит ціни на м'ясо в листопаді рости не будуть. Єдине, на думку експерта, що може серйозно підняти вартість м'яса, та й інших продуктів, так це зростання курсу долара. Але, як запевняє директор департаменту зовнішньоекономічних відносин НБУ Сергій Круглик, гривня не перестрибне позначку в 8 грн / $: від обвалу її утримають золотовалютні резерви. Якщо гривня не обвалиться, то ми і в листопаді зможемо купувати яловичину за 58-65 грн. / кг, свинину - по 54-55 грн / кг, курячу тушку - по 19-19,5 грн / кг.

За прогнозом експерта Миколи Верницького, директора консалтингової компанії «ПроАгро», соняшникова олія в листопаді подорожчає на 50-70 копійок. «У листопаді, думаю, на 50-70 копійок масло ще подорожчає, - говорить він. - Причина все та ж: ціни в світі продовжують стрімко рости, і наші вже не рятує той факт, що є новий урожай ». Так що в листопаді будемо купувати «рідке золото» за 12,5-13,2 грн / л

За прогнозом Верницького, в листопаді вартість цукру має в основній своїй масі опуститися до 7 грн / кг, тому що зараз - пік переробки цукру нового врожаю.

«Однак у листопаді є ймовірність того, що вартість гречки знову підніметься, щоправда, лише на 10-20 копійок, - говорить Верницький. - Справа в тому, що гречки нового врожаю на переробку вже немає, вона вся пішла на ринок, а значить, її кількість буде скорочуватися з кожним днем. Зазвичай ціни на неї починають щорічно підніматися в грудні, але в цьому році на них сильно впливають високі ціни на інші крупи. Звідси - невелике подорожчання в листопаді ». Так що чекаємо гречку по 12,2-14,2 грн / кг.

У листопаді ціни на рис, на думку Верницького, обов'язково виростуть. «На світовому ринку з рисом проблеми через неврожай в деяких країнах, тому до нас він буде завозитися за вищою ціною - як мінімум на 5% дорожче». Якщо виправдається цей прогноз, за рис у листопаді будемо платити не 10 грн / кг, а 10,5 грн / кг.

Завдяки зростанню цін на борошно, дорожчають і макаронні вироби. У жовтні вони піднялися в ціні (правда, поки не у всіх виробників) на 30-40 копійок. Верницький очікує ще 5%-го подорожчання цього продукту - з 7,3-8,4 грн / кг до 7,7-8,8 грн / кг.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!