Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Будівельні матеріали почнуть дорожчати
 
3-02-2011, 22:13  Економіка

Будівельні матеріали почнуть дорожчати

 
Будівельні матеріали почнуть дорожчати вже в другій половині року. У 2010-му цей ринок просів на 5%. Нагадаємо, що роком раніше виробництво скоротили наполовину. Паралельно на 30-40% впали ціни на будматеріали.

0



Щоб вийти на докризовий ринок, потрібно вдвічі збільшити обсяги будівельних робіт, кажуть представники галузі. Адже нові споруди зараз ніхто не починає - ні інвестори, ні держава. Тому залишається попит тільки на облицювальні вироби і вікна. А основні будівельні матеріали менш затребувані. Так, багато виробників цегли не працюватимуть до березня через відсутність збуту. Тому частково переорієнтувалися на експорт. Скоротилося і виробництво цементу. Представники галузі кажуть, що слід очікувати підвищення цін на будматеріали. Перш за все, на цемент і цеглу. Причина - подорожчання енергоносіїв, частка яких у вартості 40-45%.

«А транспортна складова - бензин, пальне росте, залізничні тарифи ростуть теж. Ну і наступне, уряд весь час збільшує орендні плати за використання надр» - говорить голова комітету підприємців-виробників будматеріалів Іван Салій.
За матеріалами ubr.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!