Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чи варто чекати житомирянам на подешевшання соняшникової олії?
 
5-02-2011, 22:38  Економіка

Чи варто чекати житомирянам на подешевшання соняшникової олії?

 
Уряд вважає, що соняшникова олія зобов'язана подешевшати

Чи варто чекати житомирянам на подешевшання соняшникової олії?



В уряді наполягають, що третина масла, виробленого в Україні, повинна продаватися не дорожче 9 гривень за літр. Нагадаємо, що за короткий проміжок часу рослинна олія подорожчала в півтора рази - з 9,50 грн. / літр у вересні 2010-го до 14 гривень в лютому нинішнього. Втім, експерти вважають цю ціну економічно обґрунтованою, пише «КП в Україні».

«Якщо в липні 2010 року ціна на соняшник становила 2800 гривень за тону, то зараз - 4300-4400, - говорить начальник аналітичного відділу консалтингового агентства ААА Марія Колесник. - На внутрішньому ринку соняшникова олія продається по $ 1400/тона, на світових ринках - $ 1500/тона, так що ціна в роздробі 13-15 гривень за пляшку цілком обґрунтована ».

У той же час експерт припускає, що виробники вважатимуть за краще працювати на українському ринку собі у збиток і знизять ціни заради збереження можливості продавати олію за кордон.

«Україні щорічно виробляє 3 млн тон рослинного масла, з них на внутрішнє споживання йде близько 400 тисяч тон, - говорить Колесник. - Обмежувати в таких умовах експорт просто смішно ».

За матеріалами «ForUm»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!