Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Паливної кризи не буде
 
6-02-2011, 22:19  Економіка

Паливної кризи не буде

 
А ось ціни знову поповзуть вгору - через тиждень-другий

0



Засоби масової інформації продовжують атакувати читачів зведеннями і прогнозами експертів про безперервне подорожчання нафтопродуктів в Україні, про якусь паливну кризу, що наближається ... Переказуючи при цьому, як це зазвичай робиться, заяви всіляких експертів і учасників ринку. Але ж багато з цих заяв голослівні, не менше й суто спекулятивних, не кажучи вже про те, що дуже часто подібні пророцтва і зовсім дуже суперечливі. Де ж істина? Її-то ми і закликаємо вас шукати. І не тільки ми ...

ВОсь що думає з цього приводу заступник директора НТЦ «Психея» Рябцев Геннадій. Наводимо текст цього листа без купюр.

«Протистояння між вітчизняними переробниками з одного боку, споживачами та імпортерами з іншого ускладнюється тим, що український ринок все сильніше піддається інформаційним маніпуляціям. Сумнівні новини, непрофесійні висловлювання, замовні публікації, спотворені коментарі в ласих на дуті сенсації українських ЗМІ спотворюють дійсний попит і пропозицію до невпізнання. Панічні крики безвідповідальних і некомпетентних писак, які подвизаються в колись солідних, а нині неабияк пожовклих газетках, ллють тони води на млини бажаючих спровокувати чергову паливну кризу. Імпортне мито ще не ввели, питання про йогозапровадження тільки розглядається, а окремі ЗМІ вже переконують довірливих читачів, що його введуть через півтора місяці. Середня ціна високооктанового бензину вітчизняного виробництва тільки-тільки перевищила 8,50, а провідні інформаційні агентства щосили цитують неакуратне журналіста, що виявив, що «1 лютого до вечора бензин подолав психологічну планку в 9 гривень за літр». Але якщо згаданий трудівник пера все-таки конкретизує, що «бензин застигне на дев'яти гривнях», то його підспівувачі нічого уточнювати не збираються: «Ціна на бензин б'є всі рекорди», «Бензин стрибнув вище 9 грн», «Бензин перевалив за 9 грн », а провінційні« НікВісті »без докорів совісті стверджують, що« ціна на бензин наближається до 10 грн / л ». У свою чергу, в «Житомир.інфо» чомусь впевнені, що «Донецьк б'є рекорди серед укрінскіх міст за цінами на бензин» (орфографія автора дотримана). Мабуть, співробітники зазначеного Інтернет-видання щодня проводять моніторинг цін на донецьких АЗС. Поспішаємо заспокоїти калік (ой, вибачте, колег): за даними НТЦ «Психея» на 4 лютого середня ціна бензину А-95 на 505 місцевих заправках становить не 9, а 8,57 грн / л, а його вартість ніяких рекордів бити не збиралася (+0,9% за тиждень). Бензин А-95-Євро, пропонований на 73 АЗС, зрозуміло, дорожче, але не настільки, щоб панікувати (8,97 грн / л; +2,3% за тиждень). Схоже, вкотре знаходить підтвердження відоме правило: інформація, просуваючись по інстанціях, спотворюється все більше і більше. Голодному не можна локшину на вуха вішати - слиною може захлинутися ».

І тепер власне про прогнози. Як повідомляє Інформагентство «НАШ ПРОДУКТ», ціна бензину А-95 протягом найближчого тижня на АЗС у середньому збережеться на нинішній позначці в 8,57 грн / л, а дизельне паливо подорожчає всього на 2 копійки -.. до 8,11 грн / л. Позначилося, мовляв, адміністративне втручання в процеси ціноутворення на ринку, і вартість нафтопродуктів у роздрібній торгівлі практично завмерла на тиждень-другий. Навіть незважаючи на вчорашню заяву міністра нафтової промисловості Венесуели Рафаеля Раміреса про те, що через заворушення в Єгипті ціни на нафту злетять у два рази. У подальшому ж, за прогнозами експертів з НТЦ «Психея», зростання цін на бензин і дизельне паливо в Україні продовжиться.

За матеріалами «Багнет»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!