Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Світова торгівля вином поб'є новий рекорд
 
18-04-2011, 12:14  Економіка

Світова торгівля вином поб'є новий рекорд

 
Світова торгівля вином в 2011 році досягне нового рекордного показника. Після провальних 2008 і 2009 років, внаслідок економічної рецесії, світова торгівля вином знову піде в зростання. Такий прогноз дали експерти Міністерства сільського господарства США (USDA).

Світова торгівля вином поб'є новий рекорд



У 2011 році світовий імпорт вина досягне 4400 млн літрів, що на 7% вище показників минулого сезону. Це буде обумовлено переважно сильним попитом з боку Росії, Китаю та Гонконгу.

Основні імпортери

ЄС - найбільший у світі споживач, експортер і імпортер вина. У 2010 р. імпорт вина в ЄС зріс на 3% до 1,3 млрд. літрів завдяки поставкам з Австралії та США. Передбачається, що в 2011 році імпорт вина продовжить зростання в основному за рахунок високого попиту на недорогі вина.

США - другий найбільший імпортний ринок. Прогнозується, що обсяги імпорту на ринок США будуть рости у зв'язку з більш високим попитом та інтересом до нових сухих вин. У 2010 році імпорт вина в США досяг 932 млн. літрів завдяки росту поставок з ЄС. Поставки з ЄС склали більше половини загального обсягу; більше 20% припало на Австралію і 15% - на Чилі.

Прогнозується, що імпорт з боку Китаю та Гонконгу продовжить збільшуватися завдяки підвищенню інтересу до світових брендів, чому будуть сприяти підтримка імпортерів і зростання доходів у зазначених країнах. У 2010 р. обсяги імпорту зросли майже на 70% до 300 млн. л. Агресивна маркетингова політика ЄС дозволила йому зайняти половину імпортного ринку, на Австралію довелося 20% поставок, на США - 10%.

Імпортні поставки вина в Росію також зростуть, прогнозують у USDA. У 2010 р. постачання до Росії додали 20% до 530 млн. літрів завдяки високому попиту на європейський продукт (більше 60% від загального обсягу імпорту).

Основні експортери

ЄС - основний експортер вина у світі. На його частку припадає понад 40% світової торгівлі цим товаром. У 2010 р. ЄС записав на свій рахунок найістотніший приріст поставок - 25% до 2 млрд. л, в основному за рахунок високого попиту з боку Росії і США.

Постачання вина з Австралії збільшилися незначно до 800 млн. л в 2010 р. Цьому сприяв значний попит ЄС, Китаю, Гонконгу. Високий рівень оптових поставок був забезпечений "сильним" австралійським доларом, великими запасами і дуже конкурентними цінами.

Незважаючи на землетрус в 2010 році, експорт вин з Чилі виріс як в натуральному, так і в грошовому вираженні через істотний попиту з боку ЄС і США, а також низького обсягу споживання на внутрішньому ринку. Так, експорт зріс на 6% до 733 млн. літрів на суму $ 1,5 млрд. (+10%).

Експорт з Південної Африки знизився в минулому році майже на 10% до 393 млн. л, внаслідок "сильної" валюти, низьких обсягів поставок, а також наслідків впливу економічної рецесії на основному ринку збуту - ЄС. Незважаючи на це, довгостроковий прогноз з торгівлі вином з цього регіону позитивний. Згідно з повідомленнями, основний експортер вина будує новий завод з розливу у Великобританії, через який має намір реалізовувати великі обсяги вина з Південної Африки.

У 2010 році експорт вина із США виріс майже на 10% до 385 млн. л, чому сприяла девальвація долара і високі постачання якісного вина. Більш істотні поставки на ключові ринки, включаючи ЄС, Канаду, Китай і Гонконг, більш ніж компенсували втрату постачань до Японії.

Хотите узнать какая будет погода в 2012 кінець ? Это можно сделать на сайте vinnica.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!