Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чому в Житомирі будують фонтани замість заводів?
 
23-12-2009, 09:43  Економіка

Чому в Житомирі будують фонтани замість заводів?

 
Чому в Житомирі будують фонтани замість заводів?


Чому в Житомирі будують фонтани замість заводів?



Життя в Житомирі останні рік-два не затьмарена жодним урочистим відкриттям заводу. Це у Новоград і та Коростені будують підприємства, а в Житомирі найбільшим будівництвом за останні півроку був і залишається фонтан, урочисто відкритий на початку вересня на честь Дня міста.

З приводу поліпшення інвестиційного клімату в Житомирі, або, про те, як залучити в місто гроші говорили на засіданні круглого столу 21 грудня зацікавлені особи-чиновники, а також представники науки - викладачі економічних дисциплін Національного агроекологічного університету.

Ініціатором його проведення стало управління економіки держадміністрації.

Як сказав заступник губернатора Житомирської області Ігор Орлов, не хотілося б перетворювати засідання на суцільну звинувачувальну промову, але напередодні прийняття бюджету про проблеми з інвестиціями в обласному центрі говорити варто ...

Серед причин, з яких малий і середній бізнес «буксує» в Житомирі, учасники круглого столу назвали мізерні асигнування на його розвиток - 40-50 тисяч в останні роки. Крім того, ні один з п'яти бізнес-центрів у місті практично не працює, чим займаються ці структури - не зовсім зрозуміло.

Разом з тим в промзоні міста на підприємствах-гігантах, що залишилися в місті від радянських часів, простоюють тисячі квадратних метрів площ, де можна було б розмістити нове виробництво.

Так, наприклад, за словами начальника управління економіки держадміністрації Зінаїди Янченко, до цих пір не вирішено питання про вільні площі - 130 тисяч метрів на заводі «Хімволокно», 20 тисяч квадратних метрів порожніх цехів на підприємстві «ВЕРСТАТУНІВЕРСАЛМАШ».

Про виконання інвестиційних зобов'язань - особлива розмова. Що прийшов до міста інвестор на льонокомбінат так і не зміг налагодити роботу, не виконав своїх зобов'язань ...

Як складеться ситуація в новому році із залученням інвестицій в Житомирі - залишається тільки здогадуватися. Втім, стан справ можна виправити: підтвердження тому робота з інвесторами в райцентрах області. Навіть у важкі місяці світової фінансової кризи ....

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!