Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі активізувались купівля і продаж квартир.
 
16-02-2010, 15:37  Економіка

У Житомирі активізувались купівля і продаж квартир.

 
У Житомирі активізувались купівля і  продаж квартир.


У Житомирі активізувались купівля і продаж квартир.


Житомирські квартири, які з початку осені висіли мертвим вантажем в базах даних місцевих ріелторів, пішли в хід.

Як повідомив заступник директора АН «Сіті» Сергій Овдійчук, з початку січня городяни нарешті стали укладати угоди, хоча до цього довго прицінювалися і зволікали, чекаючи, що ціни ще більше знизяться. Після другого туру виборів, коли стало ясно, що різке зростання курсу долара не відбудеться (за розрахунками потенційних покупців, це мало б стати вагомим аргументом для вибивання додаткових знижок з продавців), продаж активізувався.

В агентствах розповідають, що якщо кілька місяців тому вони укладали не більше двох-трьох угод у тиждень, то зараз фіксують їх щодня. За оцінками директора АН «Магістр» Сергія Рижкова, кількість замовників збільшилася на 30-40%.

Відчувається на житомирському ринку і приплив «політичних» грошей (у регіоні досить активно працювали не тільки штаби кандидатів, але і поліграфічні фірми, яким вдалося перехопити в київських конкурентів замовлення на виготовлення символіки), пише Людмила Ксьонз, газета "Ділова столиця".

Якщо до кінця 2009 р. місцеві мешканці купували в основному найдешевші "одинички" вартістю близько $ 22-23 тис., то зараз багато заробили на передвиборній кампанії й можуть собі дозволити придбати двох-, трикімнатну квартиру (вартістю $ 30 тис. і $ 37 тис. відповідно) або навіть багатокімнатні апартаменти (від $ 40 тис.).

Зараз в базах даних житомирських ріелторів налічуються близько 5 тис. оголошень про продаж квартир, запевняють експерти. А от потенційних покупців, незважаючи на пожвавлення попиту, як мінімум удвічі менше. Проте власники житла відмовляються від торгу, а деякі вже почали піднімати ціни.

З початку року середньостатистична «одиничка» подорожчала в середньому на $ 2 тис. Ріелтори вважають, що диктувати ринку свої умови власникам вторинного житла дозволяє практично повна відсутність конкуренції з боку продавців нового житла.

Сьогодні в Житомирі практично немає пропозицій про продаж не тільки будинків «від будівельників», а й перепродажу введених в експлуатацію в останні два-три роки об'єктів. Адже остання новобудова була здана в місті два роки тому, а нові проекти не реалізуються. Три будівництва на вулицях Ватутіна, Миру та в мікрорайоні Корбутівка заморожені до кращих часів.

Однак шукати альтернативу висотної забудови в приватному секторі місцеві мешканці не поспішають.

Інтерес до землі і будинків зараз мінімальний, що сприяє їх подальшому здешевленню. Ціни на ділянки з початку кризи знизилися в чотири-п'ять разів: якщо в 2008 р. сотка землі в межах міста коштувала $ 5 тис., то тепер - $ 1-1,3 тис. А в районі Богунії (вул. Миру) розцінки ще нижче і стартують від $ 800/сотка, що пояснюється поганим місцем розташування ділянок (навесні їх часто затоплює).
У Житомирі активізувались купівля і  продаж квартир.


Ріелторські бази даних переповнені і пропозиціями про продаж недобудованих будинків, які виставляються по $ 70-80 тис. за особняк до 200 кв. м і 10 соток землі, що в два-три рази дешевше, ніж в 2008 р. До кризи котеджі масово зводили кияни, що уподобали мальовничі території в сусідній області. Тепер же вони намагаються позбавитися від проблемної нерухомості, однак покупці в черги не вишиковуються.
Mobus.com

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!