Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Китай може поставити в Україну 20 тис. тон гречки.
 
6-09-2010, 13:40  Господарство

Китай може поставити в Україну 20 тис. тон гречки.

 
Про це йшла мова в Пекіні в рамках державного візиту президента України Віктора Янукович до Китайської Народної Республіки, повідомляє proUA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

'Китай



Подробиці можливої угоди невідомі.

Як зазначив раніше заступник міністра аграрної політики Євген Лавров, норма споживання гречки становить 2 кг крупи на рік на людину або 3 кг зерна, що дозволяє оцінити річну потребу внутрішнього ринку в 135 тис. тон.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у зв'язку з дефіцитом гречки вітчизняного виробництва Україна вже найближчим часом змушена буде розпочати закупівлі цієї крупи в Китаї.

Президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову до 10 вересня забезпечити інтервенцію на ринок продовольчих товарів за рахунок запасів Держкомрезерву та Аграрного фонду України, в першу чергу, продаж гречаної крупи. Уряд зобов'язаний забезпечити готовність інфраструктури для приймання і зберігання врожаю гречаної крупи поточного року з мінімальними втратами.


P.S.Як на мене, то "2 кг. крупи на рік" - не зовсім точна цифра. Особисто я купую,на сім"ю з 2 чоловік, щомісячно таку кількість гречки.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!