Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Молоко подорожчало на 23%
 
9-10-2010, 22:40  Господарство

Молоко подорожчало на 23%

 
Споживча ціна молока в Україні за останній місяць зросла на 14-23%

Молоко подорожчало на 23%



За даними Держкомстату України вершкове масло і молоко серед продуктів харчування найбільше зросли в ціні. Експерти прогнозують, що найближчим часом вартість молочної продукції підвищиться ще на 10%. Купівля товарів молочного виробництва безпосередньо у виробника не рятує ситуацію. Якщо минулого місяця переробні підприємства продавали літр молока з жирністю 2,5%, упакованого в плівку, за 4.63 грн, то в цьому місяці вартість того ж продукту становить 5.03 грн. Про це повідомляє прес-служба ДК «Агрополіс».

«Ще в середині літа, ми прогнозували подорожчання молочних продуктів, і на жаль наші прогнози виправдалися», - зазначив Руслан Качанов виконавчий директор ГК: «Існує безліч факторів, які впливають на кінцеву ціну молока для споживача: вартість газу, брак кормів для худоби і відповідно зменшення її поголів'я, а так само підвищення вартості сировини на світових ринках ». За словами Руслана Качанова, виходом із ситуації може стати лише будівництво великих ферм з виробництва якісної молочної сировини. Проте, це можливо лише за підтримки держави. «Наявність в країні великих молочних ферм дозволить через 3 -5 років повністю забезпечити продукцією внутрішній ринок, і не залежати від зовнішніх чинників», - сказав Качанов.
За матеріалами UBR.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!