Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області запровадять канадську практику об'єднання всіх галузей АПК
 
11-12-2010, 00:33  Господарство

У Житомирській області запровадять канадську практику об'єднання всіх галузей АПК

 
У Житомирській області запровадять канадську практику об'єднання всіх галузей виробництва, переробки і реалізації продукції АПК в єдиний технологічний ланцюг.

У Житомирській області запровадять канадську практику об'єднання всіх галузей АПК



Про це кореспонденту УНІАН сьогодні повідомили в головному управлінні агропромислового розвитку Житомирської ОДА з посиланням на заступника голови Житомирської облдержадміністрації Миколи Дейсан.

«Ми тішимо себе думкою, що великотоварне виробництво вирішить всі проблеми АПК області та країні», - сказав М. Дейсан, виступаючи вчора на закритій нараді з питань АПК в облдержадміністрації.

При цьому він підкреслив, що названа точка зору, на його думку, є помилковою, оскільки на впровадження великотоварного виробництва в країні та області потрібен час і великі кошти.

«Так, в Канаді великими кооперативами вважаються ті, які містять близько 800 голів ВРХ. У цілому, середній розмір молочного кооперативу там становить 54 корови », - розповів М. Дейсан, який повернувся нещодавно з Канади.

Він додав, що в Канаді в цих кооперативах міститься м'ясна і молочна худоба.

М. Дейсан переконаний, що подібна практика реальна для впровадження в Олевському, Лугинському, Народицькому та інших районах Житомирщини, багатих на великі масиви кормових угідь (там також є великі земельні ділянки, що знаходяться поза обробкою і поза орендою-УНІАН).

«У Канаді торгова надбавка на готовій продукції - не більше 70% від вартості сировини, а у нас в країні-значно більше», - сказав заступник голови Житомирської ОДА з питань АПК. «Якщо за кілограм молока там товаровиробнику платять 0,9 канадських долара то в торгівлі, яка також частково йому належить, кілограм молока продають за 1,4 долара або на 50% дорожче», - додав він.

У зв'язку з цим М. Дейсан запропонував перейняти в АПК Житомирської області канадську практику об'єднання всіх галузей виробництва аграрної продукції в єдиний технологічний ланцюг.

Нагадаємо, що наприкінці листопада п. р. влада Житомирської області підписала меморандум про співпрацю з канадським Урядом провінції Саскачеван. Для цього з 21 по 27 листопада п. р. делегація Житомирської області на запрошення керівництва провініції Саскачеван (Канада - УНІАН) відвідала Канаду під час проведення в місті Ріджайн сільськогосподарської виставки Саnadian Western Agribition. Цей документ спрямований на поглиблення існуючого вже економічного і технологічного співробітництва між Україною і Канадою. Згідно підписаним документам, Житомирщина та провінція Саскачеван будуть співпрацювати у сфері АПК шляхом обміну фахівцями для кращого розуміння практики ведення сільського господарства як в Україні, так і в Канаді.

Йдеться також про обмін сільськогосподарськими технологіями, досвідом ведення тваринництва, організації сільськогосподарських ярмарків. Крім того, меморандум спрямований на розвиток торгівлі сільськогосподарськими товарами і налагодження прямих контактів між державними та приватними структурами аграрної сфери. Також наша область і провінція Саскачеван будуть налагоджувати співпрацю у вирощуванні сільгоспкультур, у сфері сільськогосподарських біотехнологій та управлінні сільським господарством.


За матеріалами УНІАН

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!