Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Фермерам Житомирської області пообіцяли по 240 000 грн. на розвиток скотарства
 
21-05-2012, 23:38  Господарство

Фермерам Житомирської області пообіцяли по 240 000 грн. на розвиток скотарства

 
У минулому році в Житомирській області було реалізовано 10 пілотних проектів, які фінансувалися з обласного бюджету і були спрямовані на розвиток м'ясного і частково молочного тваринництва.

'Фермерам



Цього року, згідно обласної програми, яка діє до 2015 року, буде реалізовано 7 пілотних проектів. Перевага надається саме м'ясному скотарству.

За повідомленням заступника голови облдержадміністрації Миколи Дейсана, з бюджету виділяється 240 000 грн. на одного фермера для придбання 24 нетелей і одного бика-виробника. Крім того, якщо фермер візьме кредит для придбання техніки та на інші потреби господарства, йому відшкодовуються відсотки по цьому кредиту.

- Сьогодні всі господарі містять одночасно і молочну, м'ясну і ВРХ - каже заступник голови облдержадміністрації. - Молочне тваринництво в певній мірі компенсує збитки м'ясного. Ті господарства, які успішно займаються молочним скотарством, мають 100 відсоткову рентабельність - сказав Дейсан.

Як повідомили під час наради-семінару, в області триває реконструкція молочно-тваринницьких ферм.

- Постанова Кабінету Міністрів № 342 передбачає на це кошти. На нараді ми звернулися з вимогою до керівників районів завершити до 1 червня ідентифікацію худоби. З 1 червня буде працювати програма по збереженню поголів'я - зазначив начальник головного управління агропромислового розвитку Микола Дідківський.

Також він повідомив, що в березні сесією обласної ради на довгострокову програму розвитку АПК виділено 6.3 млн. Близько 1 млн. вже направили: на програму «Сільське будівництво», - будівництво житла, на навчання нових кадрів робітників, на продукцію для відтворення стада.

На наступному тижні збереться обласна комісія, яка розгляне претендентів з освоєння семи проектів за сімейними фермам.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!