Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Україні капуста тепер дорожче бананів
 
21-03-2011, 23:07  Господарство

В Україні капуста тепер дорожче бананів

 
На українському ринку склалася безпрецедентна ситуація - ціни на традиційну для наших широт білокачанну капусту перевищили вартість імпортованих у країну бананів

В Україні капуста тепер дорожче бананів



В Україні в даний час склалася абсолютно беспрецендента ситуація - роздрібні ціни на традиційну для України капусту практично зрівнялися з ціною екзотичного для України банана, а в деяких випадках навіть перевищували її.

«В даний час оптові ціни на капусту досягають 9-10 грн / кг, що є абсолютним рекордом ціни на пізню капусту для України за всю історію незалежності, - говорить Андрій Ярмак, керівник проекту АПК-Інформ«Овочі та фрукти. - Така ціна на капусту особливо незвичайна для середини березня, тому що рекордного рівня ціни зазвичай досягають у другій половині квітня ».

У роздрібних мережах вартість білокачанної капусти ще вище і складає 13 - 14 грн / кг. При цьому кілограм бананів можна придбати за 10-12 грн.

Такий рівень цін на капусту неодмінно призведе до різкого збільшення площ цієї культури, насамперед у господарствах населення, що може негативно відбитися на доходах фермерів від її вирощування в 2011 р.

Крім того, традиційно в такі роки з'являється цілий ряд великих виробників, які відразу відводять 50-100 га під капусту, переважно серед господарств, які займаються зерновими та олійними.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!