Дієтологи рекомендують поміняти п'ять найбільш вживаних продуктів
Дієтологи вважають, що звичний раціон харчування можна істотно поліпшити. Такі звичні нам моркву, капусту, яблука, на їхню думку, можна замінити іншими овочами і фруктами, які дозволять оптимізувати харчування.
Так, медики радять замість моркви вживати варену солодку картоплю - вона містить удвічі більше бета-каротину. Крім того, вона багата вітаміном Е і практично не містить жиру. Капусту слід замінити шпинатом - в шпинаті найвищий відсоток антиоксидантів серед всіх овочів.
Замість апельсинів краще їсти папайю. Цей фрукт за вмістом вітаміну С, фолієвої кислоти, калія, заліза, кальцію і клітковини перевершує апельсини, банани та яблука.
Яблука, до речі, пропонується поміняти на крес-салат. Крім того, що він багатий вітамінами С, В1, В6, С, Е, залізом, кальцієм, магнієм, марганцем, цинком і калієм, організм людини засвоює залізо з нього набагато краще, ніж з яблук, повідомляє Кулінарний Едем.ru.
|