Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Від стану сільського господарства залежить економічна незалежність не лише регіону, а й країни в цілому!!!
 
Голосування   Ви та футбол
 
Збірну якої країни Ви хотіли б бачити суперником команди України в плей-офф відбору ЧС-2010 з футболу?
Всього проголосувало: 4

 
15-11-2009, 18:09  Господарство

Від стану сільського господарства залежить економічна незалежність не лише регіону, а й країни в цілому!!!

 
Від стану сільського господарства залежить економічна незалежність не лише регіону, а й країни в цілому!!!

15 листопада 2009 року - День працівників сільського господарства України

Сьогодні у працівників сільського господарства професійне свято, яке традиційно відзначається після завершення збору врожаю. Помітні здобутки Житомирська область отримала цього року в рослинницькій галузі, де зібрано понад 1 мільйон тонн зернових культур, стільки ж картоплі. Майже вдвічі більше проти минулого року було зібрано - плодів та ягід. Рослинницька галузь на Житомирщині представлена сільськогосподарськими підприємствами, в яких налічується близько 1400 та іншими господарствами з населенням у кількості 225 тисяч. У виробництві валової сільськогосподарської продукції питома вага рослинництва сягає 60 відсотків. Загалом же в сільськогосподарському використанні знаходиться понад половину земельного фонду Житомирщини.

Особливості природних факторів Полісся у поєднанні з ґрунтово-кліматичними умовами створюють сприятливі умови для розвитку багатогалузевого сільського господарства. Площа сільськогосподарських угідь сягає одного мільйона чотирьохсот тисяч гектарів, з них понад 1 мільйон гектарів – рілля. В аграрному секторі утримується майже 300 тисяч голів великої рогатої худоби і понад 5 мільйонів голів птиці усіх видів.

Обсяги виробництва валової продукції сільського господарства за останні три роки становлять 3 мільярди гривень. Середній рівень рентабельності галузі – 9 відсотків. У сільське виробництво області залучено 129 мільйонів гривень внутрішніх інвестицій та 10 мільйонів доларів США іноземних.

Основні напрями у рослинництві - вирощування зернових культур, цукрового буряка, хмелю та кормо виробництво, у тваринництві – виробництво молока, м`яса та яєць. Саме зараз в області активно проводяться посівні та підготовчі роботи під урожай 2010 року. Озимі культури на зерно та зелений корм господарствами всіх категорій посіяно на площі майже 200 тисяч гектарів. З них 150 тисяч – зернові, решта ріпак на зерно.

Нагадаємо, що День працівників сільського господарства відзначається в Україні 15 листопада згідно з Указом Президента (№ 428/93, від 7.10.93 р.) щорічно в третю неділю листопада як професійне свято працівників сільського господарства, підприємств з переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних і обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу.

За часів Радянського Союзу Україну називали «житницею» держави. Головними продуктами сільськогосподарського виробництва в Україні були і залишаються цукрові буряки, картопля, молоко, м'ясо, зерно.

Після розпаду Радянського Союзу розпочалися реформи в сільському господарстві й аграрному секторі. Для злагодженої і чіткої роботи в процесі реформ необхідно було визначити нові завдання, механізми та органи контролю. Тому Указом Президента України від 7 червня 2000 року затверджено Положення про Міністерство аграрної політики України.

Від стану справ у сільськогосподарській галузі безпосередньо залежить економічна незалежність країни, добробут її громадян, здоров'я нації, добробут нинішнього та майбутнього поколінь.


Бердичівський анекдот:


Заглядывает преподаватель в аудиторию, а там тишина.
ОН:
- Блин кто у вас тут умер?
- Да это мы просто тихо сидим.
- Да я не об этом, воняет тут дико!!!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!