Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На підприємствах боржників створюватимуть податкові пости.
 
Голосування   Знижки та дисконт!
 
Пластикових карток в мене:
Всього проголосувало: 1

 
1-12-2009, 21:54  Господарство / Економіка

На підприємствах боржників створюватимуть податкові пости.

 
Державна податкова адміністрація спільно з Головним контрольно-ревізійним управлінням України створюють в кожній області податкові пости на підприємствах теплокомуненерго (ТКЕ), які мають заборгованість за газ.

Таким чином буде забезпечено контроль за надходженням виручки та її розподілом, як і передбачено постановою Кабінету міністрів. Цим же документом уряд доручив «Нафтогазу» поступитися частиною вимог до газопостачальних компаній і підприємств комунальної теплоенергетики Державній податковій адміністрації, яка в свою чергу на суму цих вимог повинна скоротити податковий борг НАКу. Крім того, Кабмін заборонив підприємствам ТКЕ вносити плату за теплову енергію та послуги з її постачання на будь-які рахунки, крім тих, які відкриті в державному Ощадному банку та Укргазбанку.
'На

У кожній області представники контролюючих органів створюють спільні групи. Вони перевірять, чи законно у попередні роки (2007-2009) використовувалися кошти, що надійшли на рахунки підприємств ТКЕ. Тим часом заборгованість перед ДК «Газ України» за природний газ, спожитий у минулому опалювальному сезоні 2008-2009 років, погашається досить повільно. А борги в новому опалювальному сезоні 2009-2010 років теплопостачальники накопичують швидкими темпами. Рівень їх оплати за спожитий, починаючи з 1 жовтня 2009 року, газ становить 22%, а сума боргу вже перевищує 980 млн. грн. Низькі розрахунки за газ є наслідком незадовільної господарської діяльності підприємств ТКЕ та неефективного управління ними з боку місцевих органів влади, вважають у Мінпаливенерго.

За даними міністерства, на 24 листопада заборгованість підприємств ТКЕ перед компанією за природний газ, спожитий протягом минулого опалювального сезону, становить понад 2,25 млрд. грн. (рівень оплати - 75%). Борг «Київенерго» за природний газ, спожитий протягом 2008-2009 років, перевищує 784 млн. грн. (оплата в 2009 році - 67%). Найбільшими боржниками «Газ України», починаючи з 1 жовтня 2008-го (понад 50 млн грн.), Є підприємства ТКЕ Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Запорізької, Луганської, Одеської, Черкаської, Рівненської, Чернігівської та Житомирської областей, а також Києва ( без урахування боргів "Київенерго"). Сума боргу підприємств ТКЕ цих регіонів становить від 51 млн грн. до 437 млн грн. (оплата - від 59% до 79%). Найбільш низький рівень оплати за спожитий з 1 жовтня 2008-го природний газ - у підприємств ТКЕ Кіровоградської (58%), Закарпатській, Дніпропетровській і Рівненської областей (по 59%).


Бердичівський анекдот:


Чебурашку забрали в армию. Когда он вернулся, Гена спросил его:
- Кем служил?
Чебурашка:
- Радаром.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!