Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чому гине риба у річці Тетерів?
 
5-10-2016, 11:08  Господарство

Чому гине риба у річці Тетерів?

 
Чому гине риба у річці Тетерів?

До Державної екологічної інспекції протягом останніх двох тижнів масово надходили скарги від громадян щодо загибелі риби на річці Тетерів в районі житомирського Гідропарку.

«Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області для встановлення можливих забруднювачів водного об'єкта 16 і 19 вересня здійснювалися виїзди, під час яких проводився відбір проб води з р. Тетерів », - повідомляє прес-служба екологічної інспекції.

Результати лабораторних досліджень проб, відібраних 16.09.2016 показали перевищення нормативів гранично допустимих концентрацій вмісту азоту амонійного в 2,4 рази, показника ГПК (хімічне споживання кисню) - в 3 рази, БСК5 (біологічне споживання кисню) - в 2,5 рази, вода має різкий затхлий запах близький до фекальні (5 балів) і низький вміст розчиненого кисню 2,4 мг / куб. дм (при нормі не менше 4 мг / куб. дм).

Відібрані 19.09.2016 проби показали погіршення якості води в річці Тетерів. Концентрації вищезазначених показників збільшилися в 1,5 рази, а розчинений кисень в місці загибелі риби впав до 1,5 мг / куб. дм.

Екологи відзначають, що збільшення концентрації таких показників, як ГПК, БПК, азоту амонійного характеризується складними хімічними процесами, що відбуваються в поверхневому водоймі внаслідок маловоддя і низького вмісту розчиненого кисню, який відіграє основну роль у процесі самоочищення води. Таким чином, це стало одним з факторів який привів до загибелі риби.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!