Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі «накрили» підпільний цех комп'ютерних DVD і CD-дисков
 
2-10-2009, 16:41  Кримінал

У Житомирі «накрили» підпільний цех комп'ютерних DVD і CD-дисков

 
'У

На Житомирщині міліціонери виявили підпільний цех по виготовленню контрафактних дисків. Про це повідомила Інна Свірчевська, ст. інспектор ВЗГ УМВС.

Співробітниками Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю в Житомирський області була виявлена і знешкоджена злочинна група, до складу якої входили чотири мешканці Житомирщини.

Ці молоді люди, аби швидко наповнити кишені грошима, вирішили виготовляти і продавати компакт-диски, звісно - контрафактні.

Так, наприклад, споживач, міг придбати диск із різноманітною колекцією останніх новинок кінематографів чи аудіовізуальних творів, фонограм, комп’ютерних програм всього за 35 гривень. Ну то й що, що компакт-диск не був маркований контрольною маркою встановленого зразку…ну, хай і якість цих носіїв зовсім поганенька? - Проте ж ціна доступна. Мабуть, саме цим критерієм і керувалися покупці. А раз є попит, значить, є і матеріальна зацікавленість у злочинців.
'У


З цією метою учасники угрупування детально вивчили шлях потрапляння диску до покупців, починаючи від його виготовлення та закінчуючи реалізацією з торгової точки. Очолив злочинців 35-річний мешканець обласного центру, який безпосередньо сам купував чисті диски, футляри для них, спеціальний папір, підшукував необхідні примірники аудіовізуальних творів з метою подальшого їх копіювання. Незаконного товару було виготовлено настільки багато, що вирішили орендувати складське приміщення, яке знаходилося неподалік від «Житнього ринку» м. Житомира (поблизу місця розташування торгових точок).

Між членами злочинної групи був визначений відповідний розподіл коштів від продажу дисків. Частка кожного визначалася його становищем та витратами. Їх обов’язки були настільки чітко розподілені, що вони досконало знали своє поле діяльності, а це, у свою чергу, забезпечувало безперебійне постачання компакт-дисків до торгових точок та їх реалізацію, до того ж, усунення перешкод з боку певних контролюючих органів.

'У

Як зазначає «Журналу Житомира» начальник Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в області полковник міліції Ігор Савченко, всього, унаслідок порушення авторського та суміжних прав, умисними діями організоване злочинне угрупування завдало матеріальної шкоди ТОВ «Геміна», ТОВ «Інтер-фільм», ТОВ «Відеосервіс Україна» та ряду інших понад 70 тисяч гривень, що є значним збитком.

Крім цього, в учасників групи міліціонери виявили та вилучили обладнання для виготовлення та тиражування продукції майже на 50 тисяч гривень та близько 3-х тисяч компакт-дисків. Загальна сума контрафакту сягає 120 тисяч гривень.

Відносно організованої групи за порушення авторського права і суміжних прав, за зайняття забороненими видами господарської діяльності порушено кримінальну справу, яку вже направлено до суду.


молодці :)

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!