Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Зони втраченого часу. ГІПОТЕЗИ
 
3-04-2010, 12:55  Культура / Суспільство / Наука / Технології / Випадки

Зони втраченого часу. ГІПОТЕЗИ

 
На схід від Твері, між селами Тухань, Соболіне і Сосновець, знаходиться так званий Сандовський трикутник. Люди тут цілодобово ходять по колу, компаси та інші прилади перестають працювати. В наявності цієї аномалії довелося переконався на власному досвіді тверському маркшейдеру Валентині Земляній.

«У ході своєї роботи ми повинні були обстежувати і цей район, - розповідає Валентина. - І що ж: коли увійшли в зону, один з наших товаришів виявив, що у нього зупинився годинник. Стали звіряти, і виявилося, що годинники встали одночасно у всіх членів експедиції.
'Зони

Коли ми вийшли в Тухані, то запитали час у місцевих жителів. А, подивившись на свої наручні годинники, з подивом виявили, що вони спокійнісінько йдуть, притому без відставання. На них знову було той же самий час, що і в Тухані, Сандовому, Москві...

Пізніше ми розповіли про незвичайне явище хлопцям-геофізикам, котрі приїхали в Тухань. Зацікавившись, вони вийшли в зону зі своїм радіометричним приладом «Сосна», який вимірює рівень радіації і встановлює наявність магнітних полів. Але прилад відключився, і вони нічого не могли з ним вдіяти».
'Зони

В. Земляна бачить причину феномена в заляганні під землею піщано-гравійних сумішей. Звідси виникає магнітна аномалія, яка впливає на прилади і людей. Що ж стосується годин, які то відстають, то йдуть правильно, то на виході з аномальної зони хід хронометрів, мабуть, прискорюється і через деякий час повертається до нормального ритму, так що люди нічого не помічають.

Щось схоже спостерігається і в Верховажском районі Архангельської області. В архівних записах за 30 червня 1912 говориться, що у членів наукової експедиції, що побувала там і досліджувала магнітне поле (на чолі з вченим Імператорської Академії Наук Олександром Лоідісом), всі годинники одночасно дали збій.

У селі Морозово, що в 28 км від Верховажья, в 1944 р. здійснили вимушену посадку п'ять військових літаків: у пілотів одночасно зашкалили всі прилади, була втрачена орієнтація. Втім, відбувається таке не тільки в Морозовому.
'Зони

Ще в 90-х роках минулого століття пітерські геофізики зафіксували в околицях Верховажья локальну геомагнітну аномалію. Згідно однієї з версій, причиною її виникнення могли стати поклади залізних руд. Не так давно в ці місця прибула експедиція з трьох чоловік під керівництвом кандидата географічних наук Анатолія Ехалова. Дослідники розрахували, що центр аномальної зони знаходиться в невеликому ліску на березі річки за півтора кілометри від Чушевиць.

Перед входом в зону вони навмисне звірили наручні годинники. Але через п'ять годин усі хронометри вже показували різний час: кварцові годинники втекли на дві хвилини вперед, механічні відстали на п'ять хвилин, а електронні взагалі зупинилися і показували один і той же час – 11:65! До речі, навіть заміна батарейки на наступний день не змогла привести їх у «почуття».

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!