Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У центрі Житомира посадили Алею з 25 магнолій!!!
 
15-04-2010, 22:52  Культура / Суспільство / Політика / Влада / Випадки / Відпочинок / Господарство

У центрі Житомира посадили Алею з 25 магнолій!!!

 
У Житомирі сьогодні на Новому бульварі, в районі обласної наукової бібліотеки, була висаджена алея з 25 магнолій.
'У

У посадці дерев взяло участь керівництво міста, журналісти, жителі міста і працівники компанії «Київстар», яка закупила магнолії для Житомира в Київському ботанічному саду.
'У

Місце висадки алеї вибрали самі городяни – шляхом голосування на трьох житомирських сайтах. З невеликим відривом переміг Новий Бульвар (другим варіантом була Замкова гора, за Будинком правосуддя).
'У

Як повідомив почесний громадянин Житомира, колишній мер міста Микола Яковенко, в Житомирі вже є 10 дерев магнолій. 8 з них ростуть біля каскадного фонтану в парку культури, ще два - між пам'ятником Корольову і Центром дитячої творчості. Ці магнолії були висаджені 25 років тому до 1100-річчя Житомира. Це був подарунок місту від Київського ботанічного саду.

Мер Житомира Віра Шелудченко повідомила, що в Україні є дві алеї магнолій – в Ялті і Київському ботанічному саду. Третя буде в Житомирі.
'У

Як виявилося, магнолії – найдавніші мешканці планети. Їм 95 мільйонів років, і росли вони ще в еру динозаврів.

Дерево любить вологу і догляд. Доглядати за рослинами в Житомирі будуть працівники житомирського комунального підприємства «Зеленбуд».
'У

Влада Житомира обіцяє, що за деревами стежитиме камера цілодобового спостереження, яку незабаром буде встановлено у районі Нового Бульвару. Так що бажаючим пересадити екзотичні дерева до себе на дачу слід забути про свої нечесні наміри.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!