Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Житомирі відкрили «Мистецьку алею» на Михайлівській.
 
22-12-2012, 16:35  Культура

В Житомирі відкрили «Мистецьку алею» на Михайлівській.

 
В п'ятницю, 21 грудня, на єдиній у місті пішохідній вулиці - Михайлівській, урочисто відкрили першу в місті художню алею кованих фігур від компанії "Київстар".

'В


Урочисто перерізав стрічку мер Житомира Володимир Дебой та директор Київської філії "Київстар" Сергій Колобов. Відразу після цього відомий житомирський краєзнавець Георгій Мокрицький провів імпровізовану екскурсію по алеї.

Сама алея складається з п'яти арок, кожна з яких присвячена певному символу міста Житомира. Її виготовленням займалася відома житомирська компанія "Арт-Бастіон".

Сама арт-алея виконана за методом сучасної обробки металу та ковальського мистецтва і присвячена знаковим історичним подіям і символам міста Житомира. Алея отримала власну безкоштовну зону WI-FI. Назва "Мистецька алея" обирали самі житомиряни на інтернет-сайтах «Журнал Житомира» та Перший Житомирський.

Варто відзначити, що кована алея навіть увійшла до Книги рекордів України. Компанія «Київстар» та місто отримали дипломи за досягнення рекорду України в категорії «Соціальні проекти»: за вшанування історичних цінностей Житомирського краю.

Відкриття не обійшлося і без скандалу. Деякі житомирські ковалі, які протестували проти подібних кованих фігур, принесли на Михайлівську похоронний вінок.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!