Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » «Мусора», «гопники», «чайники»... - звідки це пішло?
 
16-04-2010, 21:21  Культура / Суспільство / Випадки / Історія

«Мусора», «гопники», «чайники»... - звідки це пішло?

 
'«Мусора»,

«ИГРА НЕ СТОИТ СВЕЧ» прийшло з розмови картярів, що говорили так про дуже невеликий виграш, який не коштує вартості свічок, що згоріли під час гри.
'«Мусора»,

Є байка, згідно з якою слово ЧАЙ пішло від China. У Китаї є два слова для позначення чаю. На півдні вважають за краще називати його "ТЕ", а на півночі - "ча". Англійці в Китай припливли з півдня, тому п'ють tea, а ми зайшли з півночі, тому і п'ємо ЧАЙ.
'«Мусора»,

«ГАДЖЕТОМ» (gadget) англійські моряки в дев'ятнадцятому столітті називали будь-яку технічну «хрінь» на кораблі, назву якої вони забули.
'«Мусора»,

Називати міліцію «МУСОРАМИ» стали ще до революції за те, що співробітники розшукової поліції носили знак з написом "МУС" (МОСКОВСКИЙ УГОЛОВНЫЙ СЫСК).
'«Мусора»,

Виявляється слово «КАРНАВАЛ» походить від латинського коріння "carne" і "vale" - «прощай» і «м'ясо». За часом карнавали зазвичай передують Великого посту, звідки і походить назва.
'«Мусора»,

Слово «ШАРОМЫЖНИК» з'явилося після 1812 року. Французькі солдати, що відстали від армії, бідували і жебрали, звертаючись при цьому: "Cher ami!".

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!