Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 10 цікавих, але марних фактів!!!
 
16-04-2010, 22:09  Культура / Суспільство / Випадки / Історія

10 цікавих, але марних фактів!!!

 
3. До 1887 року всі бігуни стояли на старті в повний зріст, чекаючи команди почати біг. Низький старт придумав американський спринтер Шерілл після спостережень за кенгуру, який перед початком руху гнеться до землі. Коли він, не дивлячись на протест судді і насмішки глядачів, застосував новий спосіб – відразу ж виграв забіг.
'10

4. Людина не може полоскотати самого себе. Перешкоджає цьому мозочок, який відповідає за відчуття, що викликаються власними рухами, і посилає в інші ділянки мозку команди ігнорувати ці відчуття.
'10

5. Фраза "Елементарно, Ватсон!", яку ми звикли асоціювати з Шерлоком Холмсом, жодного разу не зустрічається в оригінальних книгах Конан-Дойля.
'10

6. Мова басків, що живуть на півночі Іспанії, не споріднена ні з одною з відомих нині мов і не входить ні в одну мовну групу. Такими ж характеристиками володіє корейська мову.
'10

7. Шахова фігура «ферзь» спочатку ходила тільки на одну клітку по діагоналі. У 15 столітті значення фігури сильно зросло, вона стала ходити так, як звично нам. На заході навіть змінилася офіційна назва фігури на "королеву". (Не забуваємо, що ферзь – це прем'єр-міністр)
'10

8. Поліп гідра має високу регенераційну здатність. Якщо розсікти гідру на дві частини, то вони обидві регенерують до дорослої гідри. Доведено, що гідри теоретично безсмертні.
'10

9. Поштовий код Санта-Клауса в Канаді записується як H0 H0 H0.
'10

10. У 2007 році влада Шотландії провела конкурс на новий вислів для країни. Приз у розмірі 125 тисяч фунтів отримав автор слогану "Welcome to Scotland".
'10

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!