Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Мерії Житомира пропонують створити притулок для бродячих собак!!!
 
21-04-2010, 09:35  Культура / Суспільство / Політика / Влада / Випадки / Відпочинок / Медицина / Господарство / Економіка

Мерії Житомира пропонують створити притулок для бродячих собак!!!

 
Управління ветеринарної медицини в Житомирській області запропонувало мерії зайнятися будівництвом притулку для бездомних тварин.

Про це на нараді в мерії 19 квітня повідомила начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради Світлана Пивоварова.
'Мерії

«У відповідь на наше письмове звернення з приводу того, як владі себе вести в питанні зменшення чисельності бродячих собак на увазі заборони їх евтаназії (умертвіння - авт.), Головне управління Державного комітету ветеринарної медицини України в Житомирській області рекомендувало виконавчому комітету взяти курс на безпечне співіснування людей і бездомних тварин шляхом зменшення їх чисельності на вулицях міста гуманним способом, і не шукати препарати для евтаназії, - сказала Світлана Пивоварова. - Нам рекомендували прийняти остаточні заходи щодо створення притулків, а також категорично заборонити населенню годувати бездомних собак на території шкіл, дитячих садів, ринків і підприємств », пише Житомир.info.

За словами начальника управління, в Житомирську мерію продовжують надходити скарги населення на агресивну поведінку і укуси бездомних тварин. Їх усипляння існуючими препаратами заборонено на рівні держави.

Як повідомила Пивоварова, у міському бюджеті на 2010 рік передбачені кошти для створення собачого притулку на 100 собак в районі КАТП-0628. Його приблизна вартість – від 800 тисяч до мільйона гривень. За розрахунками фахівців, добове утримання однієї собаки коштує 76 гривень, але його можна зменшити до 40 гривень.
'Мерії

В свою чергу управління ветеринарної медицини запропонувало свої бокси для розплідника – там можна буде розмістити ще кілька сотень собак. Це обійдеться міському бюджету в межах 5 мільйонів гривень.

«У нас зв'язані руки, - повторює Пивоварова. - Препарати для усипляння в стадії розробки. Ми будемо проводити евтаназію тільки в тому випадку, якщо вони будуть сертифіковані для застосування в Україні».


"Ми будемо проводити евтаназію тільки в тому випадку, якщо вони будуть сертифіковані для застосування в Україні". - То нескоро буде, мабуть!!! feel

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!