Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Школярі Коростеня не отримують законних обідів!!!
 
22-04-2010, 08:51  Культура / Суспільство / Політика / Влада / Випадки / Господарство / Економіка

Школярі Коростеня не отримують законних обідів!!!

 
Зараз час обіду. Зазвичай школярі наввипередки забігають сюди. Але сьогодні в цій їдальні порожньо. Втім, не тільки в цій. 7 000 коростенських дітей ось вже третій тиждень залишаються без обідів.

До 6 квітня учнів годували дві місцеві компанії. Однак цього разу конкурс виграла фірма з іншої області – Білоцерківський військторг.

«- Поки наших дітей не годує ніхто. Ну організовано буфетне харчування наших дітей. За наші гроші знову ж таки», - говорить Андрущенко Любов, бабуся одного з школярів.
'Школярі

Сьогодні вперше після перемоги в тендері співробітники Білоцерківського підприємство приїхали в Коростень – готувати для дітей обіди, але до їдалень так і не потрапили.

«- Міська влада пропонує нам ставити намети і харчувати школярів у наметах. Така пропозиція пролунала нам ще на початку квітня, а сьогодні повторно про це заявив заступник міського голови», - відзначає Світлана Бабенко, начальник планового відділу ДП «Білоцерківський військторг».

У міській адміністрації не приховують те, що налаштовані проти чужинців. Кажуть, у компанії переможця – погана репутація. У минулому році, після обіду від "Білоцерківського військторгу" на лікарняні ліжка потрапили 150 солдатів строкової служби. До того ж, минуло вже два тижні після оголошення результатів тендера. Але необхідних документів переможці до цих пір не надали.

Микола Велешко, начальник міського відділу освіти Коростеня:
'Школярі

«- Немає ні заяви від Білоцерківського військторгу, щоб дозволити їм харчування дітей, ні договору співробітництва з Міністерства праці і соціальної політики. Тому, звичайно ж, ніяких перемовин без цих документів з ними йти не може.

У тому, що діти другий тиждень залишаються без харчування – у Коростені звинувачують Міністерство Праці та Соціальної політики. Мовляв, погано організували тендер. Адже єдина умова для перемоги в ньому – це ціна. Ні наявність матеріальної бази, ні якість харчування чиновників не цікавило.

«- Наші діти, які постраждали від Чорнобиля, знову будуть страждати. Тому що інші діти будуть їсти за 10 гривень, а наші – знову їсти на одну гривню» - говорить Микола Гудок, директор Коростенського підприємства громадського харчування.
'Школярі

У Міністерстві стверджують – в тендері брали участь тільки ті підприємства, у яких є і необхідний досвід і кухарі в штаті. За документами, і білоцерківські і коростенські фірми – перебували в однакових умовах. Тому все вирішила найнижча ціна.

«-Решта підприємств залишилась поза тим конкурсом, тому що не мали обладнання та персоналу. Це була окрема і головна умова доступу до ЦЬОГО тендеру» - коментує ситуацію Анатолій Дзюбак, заступник міністра праці та соціальної політики.

У Міністерстві праці та соціальної політики стверджують – договір не підписували з-за недостатнього фінансування. Адже бюджет цього року ще не прийняли. Та тепер обіцяють більше не зволікати – і оформити всі папери. Втім змусити коростенських чиновників віддати в користування приїжджим кухарям шкільні їдальні в міністерстві не зможуть.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!